„Егмонт България” представи заглавията от издателския си план за художествена литература, които предстои да издаде до края на годината. Презентацията се състоя на 21 февруари в столично заведение.

През 2013-а година издателството ще зарадва своите читатели с близо 30 книги, сред които и продължения на добре познати и обичани поредици. От тях 12 романа са или предстоят да бъдат екранизирани като „Предимствата да бъдеш аутсайдер” (Summit Entertainment), „Дивергенти” (Summit Entertainment),  трилогията „Гриша” (DreamWorks), поредиците „Стражи на историята” (Working Title)  и All Our Yesterdays („Дисни”). В класацията за най-продавани книги на вестник „Ню Йорк Таймс” в момента 6 романа в челната десетка са от каталога на „Егмонт България”.

За почитателите на Елиф Шафак добрата новина е, че ще държат в ръцете си новата й книга в края на март. Това ще е петата творба на популярната турска писателка, преведена на български език. Предишните й четири книги са най-търсените от българските читатели за 2012-а година.

За да започне презентацията, кликнете върху Start Prezi. Препоръчително е да заредите презентацията на цял екран чрез бутона долу вдясно. Възможно е да се наложи да изчакате докато цялото й съдържание се зареди. Разгледайте презентацията по "предначертания път" като се предвижвате със стрелките. Клик с мишката върху по-дребен обект ще го уголеми, а чрез скрол бутона й можете да увеличавате и намалявате мащаба (zoom):