1: Похитителят на мълнии (романът в комикс) + подарък

14,90 лв.

Да си син на божество е опасно. И страшно. Най-често води до смърт по особено жесток начин.

Пърси Джаксън е напът да бъде изхвърлен от училище… отново. И това е най-малкият от всичките му проблеми. Напоследък чудовищата и древногръцките богове се пръкват навсякъде, вместо да си стоят по страниците на учебника му по история. А за капак на всичко, изглежда, че е успял да ядоса някои от тях. Мълнията на Зевс е открадната и познайте кой е главният заподозрян. Пърси има само десет дни, за да открие и върне задигнатата собственост на Господаря на небето.

Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена от света на комикса, за да разкаже историята на едно момче, което е напът да разкрие предателство, по-велико от самите богове.

• Специално предложение: Поръчаните от уебсайта на ЕГМОНТ екземпляри от романа в комикс ПОХИТИТЕЛЯТ НА МЪЛНИИ ще бъдат придружени от ПОДАРЪК – СУПЕР-ПЛАКАТ, и доставени на или до три работни дни след датата на издаване на книгата.

Предложението е в сила единствено за уебсайта www.egmontbulgaria.com и до изчерпване на промоционалните количества от подаръка •

 Автор
 Рик Риърдън
 Жанр
 Графични романи/комикси
 Поредица
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 17 x 23
 Страници
 128 цветни
 ISBN/Баркод
9789542724995

comixbg.blogspot.com

„Адаптацията [на „Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Похитителят на мълнии“] е дело на Робърт Вендити – сценарист, работил над Светкавицата и Зеления фенер за DC Comics. Артът е дело на унгарецът Атила Футаки, рисувал Конан за Dark Horse Comics и Severed за Image Comics, а оцветяването е на Хосе Виларубия… Адаптирането на добре познато произведение в комикс е сложна задача, но Вендити се e справил много добре. Въпреки краткия обем той успява да ни представи пълнокръвни герои, историята върви с добро темпо и въпреки, че естествено има спестени моменти от оригинала, успява да е убедителна. За това допринася и страхотният стил на рисуване на Футаки – реалистични рисунки, много добро предаване на емоциите на героите, страхотна динамика в екшън сцените. Трябва да се отбележи, че унгарецът е пресъздал героите в собствения си стил, а не се е водил от филмовата адаптация. В резултат всички изглеждат с една идея по-възрастни и цялата история е малко по-мрачна от оригинала. Оцветяването на Виларубия допринася да усетим настроението на историята и много добре се съчетава с рисунките на Футаки.

Преводът е дело на Александър Драганов, който има голям опит с романите на Рик Риърдън, и българският текст е чудесен.

Като цяло мога да кажа, че книгата е еднакво подходяща както за феновете чели книгите, така и за тези, които тепърва ще се срещнат със света на Риърдън.

прочетете цялото ревю

Mitko Dzholev 05/11/2020

Здравейте, Това романът ли е или книжка за оцветяване? Благодаря!

Егмонт България 11/11/2020

Здравейте, това е графичен роман/комикс по поредицата „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” на Рик Риърдън. Поздрави от екипа на издателство ЕГМОНТ.

Добавяне на коментар: