Полубогове и магьосници

9,90 лв.

Чудовища, магии и битки със злото – или просто поредният обичаен ден за Пърси Джаксън, Анабет Чейс, Сейди и Картър Кейн. Внезапната среща между герои и магьосници води до тяхното съюзяване срещу появилата се заплаха от опасен нов враг, който смесва тъмни заклинания от гръцката и египетската митология. Но дали силите и уменията им ще бъдат достатъчни, за да се преборят с него, или светът ще потъне в разруха?

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 160 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542725220

За автора:

­­Рик Риърдън, наречен от Publishers Weekly „разказвачът на боговете“, е автор на пет от най-продаваните поредици на The New York Times. Той е най-добре познат с книгите си за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, в които героите от древногръцката митология оживяват за своите съвременни почитатели. Рик разгръща вселената с други две поредици: „Героите на Олимп“ и „Изпитанията на Аполон“, които умело съчетават древногръцки и римски богове и герои с техните съвременни персонажи. Рик се захваща с египетските богове в магическата трилогия „Хрониките на Кейн“ и със скандинавската митология в „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. За повече информация посетете www.RickRiordan.com.

* * * 

Книгите на Рик Риърдън са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към книгите и четенето. През 2021 г. списание TIME включва „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в класация ТОП 100 за най-добрите книги за тийнейджъри (young adults), обхващаща най-завладяващите, просветляващи и влиятелни книги от 1800-а година насам. Рик Риърдън е четирикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се определя от читателския вот на децата в България. Най-новият самостоятелен роман на Рик Риърдън – „Дъщеря на дълбините“, издаден у нас през октомври 2021 г., е носител на приза „Най-добра книга за деца и подрастващи“ на Goodreads Choice Awards, 2021 г. Вижте книгите на Рик Риърдън тук.

* * * 

В „Полубогове и магьосници“ ще се срещнем едновременно със знакови герои от книгите за Пърси Джаксън и с магьосниците от „египетската“ трилогия „Хрониките на Кейн“. Чудовища, магии и битки със злото – или просто поредният обичаен ден за Пърси Джаксън, Анабет Чейс, Сейди и Картър Кейн?

* * * 

КНИЖНИ КРИЛЕ

„Пърси и Анабет се срещат с Картър и Сейди! Гръцката митология се сблъсква с вярванията на Древен Египет. Какво му трябва повече на човек? „Полубогове и магьосници“ е сборник, събрал трите приключения, свързващи поредиците за Пърси Джаксън и Картър Кейн. Феновете ще се зарадват на тази възможност да добавят към книжната си колекция „Синът на Собек“ – интригуващ сюжет, който до скоро беше достъпен единствено в електронна форма. Но още по-радостно е, че най-накрая ще имат възможността да прочетат на български цялата мини-трилогия. А по мое скромно мнение най-силната история е оставена за десерт!“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: