Строго секретно от лагер „Юпитер“. Дневник на новобранеца

9,90 лв.

След победата над Гея лагер „Юпитер“ би трябвало да празнува. Само че мистериозни и необичайни събития всяват смут сред героите.

Нещо или някой създава хаос и всички следи водят към новобранеца Клаудия. Освен че е в пробация и несполуките са част от ежедневието ѝ, изглежда, проблемите в лагера започват след нейното появяване.

Дали Клаудия ще разкрие кой е истинският виновник преди лагер „Юпитер“ да потъне в разруха?

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Изпитанията на Аполон
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 144 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542724414

За автора:

Рик Риърдън , наречен от Publishers Weekly „разказвачът на боговете“, е автор на пет от най-продаваните поредици на The New York Times . Той е най-добре познат с книгите си за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, в които героите от древногръцката митология оживяват за своите съвременни почитатели. Рик разгръща вселената с други две поредици: „Героите на Олимп“ и „Изпитанията на Аполон“, които умело съчетават древногръцки и римски богове и герои с техните съвременни персонажи. Рик се захваща с египетските богове в магическата трилогия „Хрониките на Кейн“ и със скандинавската митология в „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. За повече информация посетете www.RickRiordan.com.

* * *

Книгите на Рик Риърдън са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към книгите и четенето. През 2021 г. списание TIME включва „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в класация ТОП 100 за най-добрите книги за тийнейджъри (young adults), обхващаща най-завладяващите, просветляващи и влиятелни книги от 1800-а година насам . Рик Риърдън е четирикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се определя от читателския вот на децата в цялата страна. Най-новият самостоятелен роман на Рик Риърдън –– „Дъщеря на дълбините“, издаден у нас през октомври 2021 г., е носител на приза „Най-добра книга за деца и подрастващи“ на Goodreads Choice Awards, 2021 г.

* * *

„Строго секретно от лагер Юпитер“ е издание, придружаващо поредицата „Изпитанията на Аполон“, подходящо за младите читатели в прогимназиалните класове. Готови ли сте да разкриете тайните на тренировъчния полигон на римските полубогове? Време е да разгърнем дневника на лагерник, за да научим повече за странните неща, които се случват там...

* * * 

КНИЖНИ КРИЛЕ

„Строго секретно от лагер „Юпитер“. Дневник на новобранеца“ се чете на един дъх и служи като допълнителна, съпътстваща история, която се развива някъде между четвърта и пета книга от „Изпитанията на Аполон“. Изданието се отличава от повечето съпътстващи книги на Чичо Рик, тъй като вместо серия от разкази и допълнителни материали, тук получаваме един стегнат сюжет. Или иначе казано, вместо сборник с разкази, този път четем новела.

Какво можем да очакваме тук? Разбира се още от това, което ни кара така да обичаме творчеството на Риърдън. Разбирайте – страхотни герои, хаплив, саркастичен хумор и прекрасно сливане на нашето съвремие с митовете на античните култури.“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: