Пътешествия в снимки

14,90 лв.
Не е налично

Това великолепно практическо ръководство за фотографиране на пътешествия е събрало опита не на един, а на 15 професионални фотографи, които работят за списание "Нешънъл Джеографик Травълър". Редакторът ветеран на списанието Скот С. Стъки разкрива тайните и стратегиите, с помощта на които професионалистите правят смайващи - и годни за публикуване - снимки на многобройни туристически дестинации. Книгата е идеалният наръчник за всеки, който иска да овладее уменията на най-прочутите пътуващи фотографи: усет за автентичното, око за композицията и безпогрешен инстинкт за въздействащи сюжети.

 Автор
 Скот С. Стъки
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Образователни книги
 Поредица
 Тайните на фотографията
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 160 черно-бели и цветни
 ISBN/Баркод
 9789542704683

Това великолепно практическо ръководство за фотографиране на пътешествия е събрало опита не на един, а на 15 професионални фотографи, които работят за списание „Нешънъл Джиографик Травълър“. Редакторът ветеран на списанието Скот С. Стъки разкрива тайните и стратегиите, с помощта на които професионалистите правят смайващи – и годни за публикуване – снимки на многобройни туристически дестинации. Книгата е идеалният наръчник за всеки, който иска да овладее уменията на най-прочутите пътуващи фотографи: усет за автентичното, око за композицията и безпогрешен инстинкт за въздействащи сюжети.

• Основни правила, които да овладееш преди заминаване
• Как се създава неустоимo фотографско повествование
• Професионалната тайна за откриване на автентични сюжети навсякъде по света
• Как да подходиш към непознат, за да му направиш очарователен портрет
• Стратегии за снимане на храна, ресторанти и хотели
• Улавяне на атмосферата на град
• Приключения сред дивата природа – нещо повече от добри снимки
• Фотографиране на животни
• Най-важните съвети за снимане на панорамни кадри

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

СЪДЪРЖАНИЕ

Въведение
Потърси вдъхновение
Овладей основните правила
Разкажи история
Намери автентичното
Снимай хора на фона на мястото
Улови ритъма на града
Открий провинцията
Добави приключение и природа
Съхранявай и споделяй снимките си
Полезна информация
Показалец
Използвани фотографии

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

ВЪВЕДЕНИЕ
От автора

В списание „Травълър“, чийто водещ редактор съм, публикуваме снимки от пътешествия, които „пренасят читателя на мястото“ и подтикват много хора да посетят показваните места. Често читателите ни пишат благодарствени писма и се възхищават от нашите снимки. В техните коментари се долавя – а понякога и откровено се изказва – въпросът „Как е успял вашият фотограф да постигне това?“. Целта на тази книга е да даде отговора.

Голям принос за това „как“, разбира се, има упоритият труд. „Разликата между професионалните фотографи и любителите е – отбелязва фотографът на „Травълър“ Макдъф Евъртън, – че професионалистите се хранят когато успеят.“ Причината е, че часовете за закуска и вечеря обикновено прекарват в снимане. Евъртън си спомня как снимал Северния ръб на Гранд Каньон в дъждовен ден по времето, когато трябвало да се прибере за вечеря. „Стана късно – казва той, – а бях на около час и половина от хотела. Трябваше да реша дали да се върна, преди да е затворил ресторантът, или да рискувам и да изчакам времето да се промени.“ Евъртън рискувал, пропуснал вечерята и успял да заснеме каньона в най-хубавата светлина, която е виждал някога (долу).

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Друга съществена разлика между любителите и про фесионалистите е, че професионалистите работят върху заснеманата сцена. Това значи, че след като открият потенциално добър сюжет – да речем очарователна двойка в кафене на тротоара или Париж, гледан от кулата на „Парижката Св. Богородица“ – те могат да заснемат стотици кадри, за да вникнат максимално в нюансите на композицията и осветлението, да добавят или изваждат елементи, и всичко това с надеждата да уловят единствен хубав кадър за публикуване.

Повечето ръководства по фотография се основават на опита на един фотограф – своя автор. Тази книга е различна. Докато я подготвях, разговарях с 15 фотографи на свободна практика, чийто хляб зависи изцяло от заснемането на добри кадри. Тук, в една книга, най-добрите пътуващи фотографи в света споделят своя опит и разказват за основните и по-изтънчените похвати с особено ударение върху специфичните стратгии за заснемане на различни типове сюжети.

Всеки фотограф има свой стил, което е доказателство, че не съществува единствен правилен начин да снимаш кадър от пътешествие. Но общото между фотографите на „Травълър“ е доста ограниченото време на даденото място, което се отнася и за повечето от нас, когато сме на път, обикновено не повече от десет дни. Затова те трябва да концентрират усилията си и да действат находчиво.

След като прочетеш книгата, ще разбереш каква огромна всеотдайност е нужна, за да бъдеш фотограф на „Нешънъл Джиографик Травълър“. В нея има по нещо за фотографи с различно ниво на уменията, но особено ценна е за онези, които са готови да положат необходимите усилия, за да започнат да снимат като професионалисти.

Скот С. Стъки

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Пътешествия в снимкиПътешествия в снимки

Надежда Василева Пенева 14/12/2016

Моля, кога книгата ще бъде налична? Благодаря ви!

Егмонт България 15/12/2016

Здравейте, за съжаление не се планира допечатка. Поздрави!

Добавяне на коментар: