Декември събира в себе си най-много празнични дни и поводи за топли срещи с близки и приятели. А за радост на книгоманите, през първите дни от месеца по традиция се провежда Софийският международен панаир на книгата. Софийски международен панаир на книгатаОтделете време от 6 до 11 декември, за да посетите Националния дворец на културата, и няма да съжалявате. На щанда на „Егмонт България” на третия етаж (№ 61) ви очакват любими книги и поредици. И тъй като празниците наближават, при нас ще получите и специална коледна отстъпка – 10% от коричната цена на покупката си. Какъв по-чудесен повод да се сдобиете с книга от любим автор или да направите подарък на близък човек?

Тези от вас, които са пропуснали да прочетат романите на Елиф Шафак – Любов и Копелето на Истанбул, ще ги открият на щанда на „Егмонт България”. Шафак съчетава в книгите си западния модернизъм с източните традиции, за да заплени читателите с драматични и живи разкази. Не случайно тя е най-продаваната турска писателка, известна и награждавана както в родината си, така и по света.

Ако сте от младите фенове на фентъзи жанра, то Синът на Нептун – втората книга от поредицата „Героите на Олимп”, е тъкмо за вас. В нея Рик Риърдън се завръща към света на Пърси Джаксън и боговете на Олимп, за да го обогати с нови герои и завладяващи сюжети от римската митология. Може да използвате случая и да си набавите и предишните заглавия от серията, посветена на младия герой-полубог, ако сте изпуснали някое от тях.

Обичате паранормалните романи, но ви е омръзнало да четете за вампири и върколаци? На щанда на „Егмонт България” ще откриете първите две книги от трилогията на Триша Рейбърн – Сирена и Мъртво вълнение. В тях се преплитат по завладяващ начин романтика, митични същества и мотиви за себетърсене. Резултатът е пленяващи и наситени с много магични моменти истории, които ще допаднат на всички почитатели на жанра.

Пътеводителите на „Нешънъл Джиографик” пък са за онези от вас, които обичат да изследват света, дори удобно разположили се на дивана у дома. Най-новото заглавие в поредицата е Атина и островите. То ще ви отведе на пътешествие из космополитния град, събрал в себе си славно минало, драматично настояще и южняшки оптимизъм за бъдещето.

Разбира се, не може да пропуснем и най-малките читатели. На щанда на „Егмонт България” тях ги очакват любимите поредици с героите на Дисни – Приказна колекция и Чародейства. Рапунцел, Бамби, Алиса и Мечо Пух се завръщат за нови приключения на страниците на двете поредици. Но това съвсем не е всичко. Занимателните книги от серията Колите и Майстор Мани са подходящи за всички малчугани, които обичат да научават нови неща, докато се забавляват. Феновете на комиксите пък ще могат да попълнят колекцията си с най-новите заглавия от Макрокомикс: Истории от Дъкбург. Всеки брой от поредицата е от 192 цветни страници и среща децата с най-емблематичните анимационни герои – Мики Маус, Доналд Дък, чичо Скрудж и малките Патета. 

Заповядайте от 6 до 11 декември на щанда на издателство „Егмонт България” на третия етаж в НДК. Там ще ви очакват всички прекрасни книги, за които вече ви разказахме, и още много, много други. Работното време на панаира е от 10,00 до 20,00 часа.