Поканете отрано вълшебството на Коледа в дома си. Поднесете чудесен подарък на любим човек. „Развихрена Коледа: Меки украшения за домашна направа” на Вихра Василева ще ви даде 55 идейни, невероятно ефектни и същевременно практични предложения за изработка на коледна украса. Нея може да сътворите сами или, за още по-голяма радост, заедно с най-близките си хора, за да направите празника наистина специален. Всичко, което ви е необходимо като материали, със сигурност имате на разположение. Красиви копчета и старши брошки, мъниста, гердани и недошити платове, изостанали прежди... те се откриват във всеки дом и само чакат да бъдат използвани.

Развихрена Коледа: Меки украшения за домашна направаКнигата се разпространява с „Идеален дом DECOR” от 25 ноември 2011, на цена 13,99 лв. със списанието или 6,99 лв. без него. Тя ще ви предложи начини, чрез които не само да разнообразите украсата на празника, но и да се изявите творчески. Няма значение дали ви се удава да плетете, шиете, кроите или апликирате. Всичко в „Развихрена Коледа” е описано много детайлно и от страниците й ще проследите, стъпка по стъпка, направата на най-разнообразни фигури – коледни елхи и топки, ботуши, феи и ангелчета, дори сцената на Рождеството. Чудесни снимкови илюстрации придружават всяка една фигура и са дело на самата авторка. Сред множеството оригинални идеи има дори предложения какво да изработите накрая и с остатъците. Трябва ви единствено тренировка на пръстите, достатъчно време, силно желание и много обич, която да вложите в труда си.

Но „Развихрена Коледа” не е просто ръководство за направа на коледни украшения. Тя е същевременно откровен и топъл разказ за отдавна отминали времена. Съветите и идейните предложения в книгата се преплитат по един прекрасен начин с низ от коледни легенди, спомените на авторката и разкази за традициите, предавани през поколенията. Създадена от магията на Коледа, книгата не само ще вдъхне нова увереност в собствените ви творчески възможности, но и ще провокира фантазията ви по неподозирани начини.

Авторката Вихра Василева е позната от телевизионния ефир с участието си в предаването „На кафе”. Тя не престава да изненадва зрителите с ефектни и оригинални варианти за декорация и идеи за направа на украшения. Нейните фантастични произведения може да разгледате и в блога й razvihreno.com. Според Вихра жените са творци с невероятни умения, които само чакат да бъдат събудени. Всяка жена има нужда от творчество. Всичко показано и разказано от нея убеждава действително в това.

В този клип авторката показва как да си направите коледно украшение: