Всичко започна с един мишок. Но не кой да е мишок, а Мики Маус. Вярвате или не, нулевият брой на любимото на хиляди български деца (от различни поколения) списание – „Мики Маус”, излиза на български език за пръв път точно преди 20 години – на 24 април 1991 година. И защото 20 години са си 20 години, издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ реши да покани своите читатели да споделят празника с нас.


Юбилеен брой на „Мики Маус”

Двоен юбилеен брой по случай 20-та годишнина на списаниетоБроени дни след навършването на двадесетата си година, на 30 април (събота), списание „Мики Маус” ще излезе със специален юбилеен брой. За да отбележи тази запомняща се дата, любимото списание ще се покаже с две лица – една празнична корица и истинско пътуване към миналото от другата страна – с корицата на онзи първи нулев брой, появил се на 24 април 1991 година.

Осемдесетте страници на юбилейния брой събират най-специалните комикси от изминалите 20 години (включително и най-първата история), най-известните художници на Дисни и най-обичаните герои!

 

20 дни с 20% отстъпка от цената на всички заглавия

 За всички посетители на сайта egmontbulgaria.com, издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ има специално предложение. От 11 до 30 април – в продължение на 20 дни всички налични издания могат да бъдат поръчвани с 20% отстъпка от коричната цена.

 

 

Изложба „Цветно на бяло”

ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ събра двайсетте изминали години история, издания и спомени в една много специална изложба, наречена „Цветно на бяло”. Тя може да бъде разгледана на Моста на влюбените до НДК в София от 23 април до 12 май.

Двайсет години в шейсет пана. Изложбата за рождения ден на ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ събира най-важното от общо около 4000 издания, с които издателството срещна читателите си от 1991 до 2011 година. Някои от тях продължават да са тук, други – вече не са. Писаното слово обаче остава. Затова книгите, списанията и албумите, показани в тази изложба, са представени с цитати: червени, сини и зелени послания върху чистото бяло.

Спомените „от кухнята” са споделени бяло на черно, долу – като бележки под линия.

Можете да разгледате паната онлайн още сега. Използвайте стрелките за да ги разгледате, а с помощта на скрол бутона на мишката можете да "зуумнете" в тях за да видите подробностите и да прочетете по-дребните текстове. Възможно е да се наложи да изчакате малко докато презентацията се зареди. Приятно гледане:

 

Мики Маус и Доналд Дък пристигат за рождения ден на списание „Мики Маус”

Мики и Доналд в СофияЗа да е наистина празнично на този празник и понеже става въпрос за не кой да е рожден ден, а за рождения ден на списание „Мики Маус”, не може да мине без специални гости. А кой е по-подходящ от самия Мики Маус? Да, точно той пристига в София за рождения ден на списанието и води със себе си добър приятел – Доналд Дък.

На 30 април (събота), от 12 до 19 часа, в „Сердика Център” всяко дете ще може да се срещне и снима с любимите си герои, които идват специално за събитието от Дисниленд. Обещаваме на всички присъстващи страхотен празник и много смях. Освен незабравимото преживяване от срещата с любимите си герои, малчуганите ще могат да се забавляват през целия ден със специално организирани за тях състезания и да спечелят множество награди.

 

Национален фестивал на детската книга, Сливен

Месец май също ще е празничен. От 9 до 11 май издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ ще вземе участие на ХІІІ Национален фестивал на детската книга в град Сливен. Освен специално подреден собствен щанд и представяне в рамките на културната програма – „Забавна игра с награди 20 години ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ”, в рамките на дните на фестивала жителите и гостите на града ще могат да разгледат и изложбата „20 години ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ цветно на бяло”.

 

* * *

Очаквайте още подробности свързани с празнуването на 20-та годишнина на издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ!