Наръчник на магьосника от Бруклин

12,90 лв.

Добре дошъл в Бруклинската къща! Аз съм Картър Кейн. Това, че си намерил този наръчник, означава, че във вените ти тече кръвта на фараоните и притежаваш магически сили. Какво обаче е силата без знанието? Тук ще научиш полезни съвети за оцеляване и ще разбереш повече за света ни, мистериозния Дуат и египетската митология от мен, сестра ми Сейди и дори някои богове.

Бъди внимателен, защото между страниците на наръчника се крият много изненади и капани. Магията никога не е била по-опасна!

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Хрониките на Кейн
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 192 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542727392

За автора: 

Рик Риърдън, наречен от Publishers Weekly „разказвачът на боговете“, е автор на пет от най-продаваните поредици на The New York Times. Той е най-добре познат с книгите си за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, в които героите от древногръцката митология оживяват за своите съвременни почитатели. Рик разгръща вселената с други две поредици: „Героите на Олимп“ и „Изпитанията на Аполон“, които умело съчетават древногръцки и римски богове и герои с техните съвременни персонажи. Рик се захваща с египетските богове в магическата трилогия „Хрониките на Кейн“ и със скандинавската митология в „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. За повече информация посетете www.RickRiordan.com.

* * * 

„Наръчник на магьосника от Бруклин“ е издание, допълващо „египетската“ трилогия на Рик Риърдън – „Хрониките на Кейн“. Забавни и полезни викторини, допълнителни истории и активности, от които ще научим повече за египетската митология и магьосническия свят на Картър и Сейди Кейн.

* * * 

Книгите на Рик Риърдън са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към книгите и четенето. През 2021 г. списание TIME включва „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в класация ТОП 100 за най-добрите книги за тийнейджъри (young adults), обхващаща най-завладяващите, просветляващи и влиятелни книги от 1800-а година насам.

Рик Риърдън е четирикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се определя от читателския вот на децата в България. Най-новият самостоятелен роман на Рик Риърдън – „Дъщеря на дълбините“, издаден у нас през октомври 2021 г., е носител на приза „Най-добра книга за деца и подрастващи“ на Goodreads Choice.

* * * 

КНИЖНИ КРИЛЕ

„Представете си, че преди година-две сте се завърнали от шеметно пътешествие. Това е основната трилогия „Хрониките на Кейн“. А сега си представете, че пътешествието е останало зад гърба ви, но един следобед сядате да разгледате албума със снимки, да разлистите своя скрапбук, да звъннете на приятел, когото сте срещнали по пътя… Това е усещането от „Наръчник на магьосника от Бруклин“.

И освен шеговити подмятания, бележчици от героите и умилителни нови срещи, „Наръчник на магьосника от Бруклин“ е и отличен начин да поопресните или обогатите познанията си за пантеона на египетските божества. А това никак не е малко!“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: