9 от деветте свята

9,90 лв.

Ако си мислите, че с последната глава от трилогията МАГНУС ЧЕЙС И БОГОВЕТЕ НА АСГАРД, неволите на Хартстоун, Блитцен, Самира, Алекс, Джак, Ти Джей, Малори и останалите са приключили, помислете пак. С допълнителното издание „9 от деветте свята“ Рик Риърдън отново ни събира с ужасно смешните и незабравими герои и ни потапя в свят, вдъхновен от скандинавската митология.

Докато Магнус Чейс е на гости на братовчедка си Анабет, неговите приятели не скучаят. Случайно или не, всеки от тях успява да попадне в забавни, лепкави, космати и/или миризливи ситуации, където трябва да се изправи срещу смъртоносни същества и богове (отново). Дали ще успеят да отложат Рагнарок поне докато Магнус се върне?

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Магнус Чейс и боговете на Асгард
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 128 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542727811

За автора: 

Рик Риърдън, наречен от Publishers Weekly „разказвачът на боговете“, е автор на пет от най-продаваните поредици на The New York Times. Той е най-добре познат с книгите си за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, в които героите от древногръцката митология оживяват за своите съвременни почитатели. Рик разгръща вселената с други две поредици: „Героите на Олимп“ и „Изпитанията на Аполон“, които умело съчетават древногръцки и римски богове и герои с техните съвременни персонажи. Рик се захваща с египетските богове в магическата трилогия „Хрониките на Кейн“ и със скандинавската митология в „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. За повече информация посетете www.RickRiordan.com.

* * * 

„9 от деветте свята“ е издание, допълващо „скандинавската“ трилогия на Рик Риърдън – „Магнус Чейс и боговете на Асгард“. В девет кратки истории участват любимите герои от поредицата, като всеки от разказите се развива в един от Деветте свята на скандинавската митология.

* * * 

Книгите на Рик Риърдън са силно препоръчвани от библиотекари, педагози и специалисти за мотивиране на детския интерес към книгите и четенето. През 2021 г. списание TIME включва „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в класация ТОП 100 за най-добрите книги за тийнейджъри (young adults), обхващаща най-завладяващите, просветляващи и влиятелни книги от 1800-а година насам.

Рик Риърдън е четирикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се определя от читателския вот на децата в България. Най-новият самостоятелен роман на Рик Риърдън – „Дъщеря на дълбините“, издаден у нас през октомври 2021 г., е носител на приза „Най-добра книга за деца и подрастващи“ на Goodreads Choice.

* * * 

КНИЖНИ КРИЛЕ

„Гигантски хищни катерици и кораби, построени от ноктите на краката на мъртъвци… Сякаш скандинавската митология не е достатъчно откачена сама по себе си, ами и самият Рик Риърдън запретна ръкави, за да я възкреси и продължи, правейки я неустоимо привлекателна за съвременните тийнейджъри! А ако вече сте преборили Локи заедно с Магнус и компания, то сто процента не бихте отказали нова среща с героите на поредицата. „9 от деветте свята“ е сборник от щури и леко навързани случки, които сполетяват персонажите на трилогията след нейната кулминация.“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer