Досиетата на героя

9,90 лв.

Съпътстващо издание към поредицата ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП. Книгата съдържа три непубликувани до този момент разказа от автора Рик Риърдън, интервюта с главните герои на историята, игри, кръстословици, карта на лагера на нечистокръвните и нагледно описание какво точно се съдържа в куфара на дъщерята на Атина - Анабет Чейс.

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 130 x 200 мм
 Страници
 128 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542705741

Знаеш ли как да се държиш ако срещнеш Горгона Медуза? А кой е най-ефективният начин да се справиш с Минотавъра? Не? Тогава „Досиетата на героя” е точно за теб! Стани експерт по всичко, свързано със света на Пърси Джаксън, с помощта на съпътстващото издание към поредицата ПЪРСИ ДЖАКСЪН И БОГОВЕТЕ НА ОЛИМП:

С „Досиетата на героя“ старшият писар на лагера на нечистокръвните Рик Риърдън ти дава възможност да надникнеш още веднъж в света на древногръцките богове и съвременните герои. В книгата те очакват три незаписани досега приключения на Пърси Джаксън, тайни интервюта с него и приятелите му, карта на лагера на нечистокръвните, загадки за герои и още!

Тези свръхсекретни досиета съдържат поверителна информация, която ще те подготви за собствените ти страховити премеждия, НО помни, че те са предназначени само и единствено за твоите полубожествени очи! Никое смъртно дете не трябва да се докосва до тях, ако не иска да си навлече гнева на някой недотам дружелюбен герой от лагера...   

* * *

Съдържание

Писмо от лагера на нечистокръвните
Пърси Джаксън и откраднатата колесница
Пърси Джаксън и бронзовият дракон
Интервю с Конър и Травис Стол, синове на Хермес
Интервю с Клариса ла Рю, дъщеря на Арес
Интервю с Анабет Чейс, дъщеря на Атина
Интервю с Гроувър Андъруд, сатир
Интервю с Пърси Джаксън, син на Посейдон
Пърси Джаксън и мечът на Хадес
Загадки
Дванадесетте богове на Олимп + 2
Карта на лагера на нечистокръвните
Куфарът на Анабет
Отговори на загадките

* * *

Писмо от лагера на нечистокръвните

Здравейте, млади полубогове!

Ако четете тази книга, мога само да поднеса искрените си извинения. Животът ви е на път да стане значително по-сложен.

Предполагам, вече сте осъзнали, че не сте простосмъртни. Книгата, която разлиствате, е предназначена да послужи за упътване, разкриващо света на полубоговете и никое обикновено човешко дете не трябва да я вижда. Като старши писар на лагера на нечистокръвните се надявам, че тази строго секретна информация ще ви помогне да останете живи по време на своето обучение.

„Досиетата на героя“ съдържат три от най-опасните приключения на Пърси Джаксън, до този момент останали незаписани. Ще научите за срещата му с безсмъртните и ужасни синове на Арес. Ще откриете истината за бронзовия дракон, отдавна считан в лагера само за легенда. И ще разберете как Хадес се сдобива с ново тайно оръжие, в чието създаване Пърси става неволен участник. Не ви разказвам тези истории, за да ви ужася, а защото е важно да разберете колко опасен може да бъде животът на един герой.

Хирон също така ми разреши да споделя и поверителните интервюта, които направих с някои от най-великите герои на лагера, включително Пърси Джаксън, Анабет Чейс и Гроувър Андъруд. Моля, помнете, че тези интервюта ми бяха дадени с молба за изключителна дискретност. Споделите ли тази информация с някой смъртен, можете да се намерите срещу копието на Клариса. А, повярвайте ми, наистина не искате това.

Прочетете страниците на тази книга внимателно, тъй като вашите собствени приключения тепърва започват. Нека боговете бдят над вас!

Искрено ваш:

Рик Риърдън,
старши писар на лагера на нечистокръвните.

Мари-Виолет Йовкина 17/02/2011

тази книга е направо жестока! Нямам търпение да излезе! Радвам се че аз давам първото мнение!

Виктория Миткова Ангелова 01/03/2011

Невероятна книга!!! :):):) И пътува към мен.:D Благодаря Ви Егмонт,Вие сте най-добрите!!!

Виктория Георгиева Маркова 08/10/2017

Страхотна книга! Скоро ще е и при мен! Егмонт, най-добрите сте!

Добавяне на коментар: