2: Огненият престол

19,90 лв.

Откакто египетските богове са отново на свобода в човешкия свят, Сейди и Картър Кейн не разполагат дори с минута спокойствие.

Пет дни остават до пролетното равноденствие, когато Змеят на Хаоса, Апоп, ще се измъкне от своя затвор, ще погълне слънцето и ще унищожи цялата човешка цивилизация. Единственият, който може да се изправи срещу него, е Богът на Слънцето, Ра. Но преди това да се случи, Ра ще трябва да бъде пробуден от дълбокия си сън. Сейди и Картър тръгват на вълнуващо пътешествие в търсене на трите свитъка от Книгата на Ра, които съдържат заклинанията за разбуждане на Бога на Слънцето. Мисията им изглежда почти невъзможна, а времето изтича неумолимо бързо.

Новото издание със съвременна корица съдържа текст, идентичен на този в първото издание от 2011 година.

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Хрониките на Кейн
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 496 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542707073

КНИЖНИ КРИЛЕ

„Дори да отворите по средата на произволна книга от произволна поредица, има голяма вероятност след няколко страници вече да сте въвлечени в действието чисто и просто заради стила на автора, който си служи с гледната точка на своите тийн герои, придава им индивидуалност и разпознаваем, запомнящ се „глас”, с който да ни разкажат приключенията си.

„Огненият престол“ съвсем не прави изключение от това правило. Наративите на Картър и Сейди са заразително увлекателни. Дори когато някой от персонажите реши да ви подразни с действията или отношението си, това сякаш ви кара да четете още по-настървено! Кара ви да продължавате, за да стигнете до момента, в който въпросният герой най-накрая ще се реабилитира и ще докаже, че е достоен да се нареди сред литературните ви любимци и да заеме полагащото му се място във вселената на Рик Риърдън.“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: