Монетата

19,90 лв.

Едно от най-хубавите неща в живота е да изоставиш пътя, по който другите смятат, че трябва да вървиш, и да поемеш в посоката, в която те теглят сърцето и душата ти.

Двама души, избрали самотата…

Мира е разочарована от мъжете и живота млада жена, намерила покой и сигурност сред древната история на малкия средиземноморски град Сиде в Турция. Животът ѝ минава в работа като екскурзовод, колцина приятели и мечта за къща с веранда с изглед към морето.

Стефан е разследващ журналист, син на виден софийски бизнесмен, чиято голяма мечта е да стане главен редактор на списанието, за което работи.

Една монета ги събира…

На софийското летище е заловена пратка с древни монети, предназначена за Италия. Следите на нелегалното съкровище водят към Сиде. Стефан е готов на всичко, за да стигне до дъното на престъпната групировка, стояща зад трафика на антични ценности и да направи големия си пробив в кариерата. Мира пък има необходимите познания, за да му помогне в разрешаването на тази мистерия.

Но дали ще е достатъчна, за да ги задържи заедно?

 

Проф. Диана Гергова, археолог за МОНЕТАТА:

„Монетата“ е роман, който се чете на един дъх.

На фона на приказните пейзажи на Ликия и Кария, една породена от споделени усещания истинска любов между разследващ журналист и българка археоложка-екскурзовод, се преплита с  опасните истини за подземния свят – рушител на миналото на човешката цивилизация, оставила най- древните си следи в земите на Балканите и Анатолия.

Изнесените елегантно факти за погрома над нашите старини – обект на колекционерски страсти и за това как той се случва, са верни и още по-неутешителни предвид българската роля на коридор за международния трафик на антики.

И за мен, преживяла в кариерата си на професионален археолог срещи с последиците от деянията на подземния свят, за съжаление, почти легализирани у нас, прочитът на „Монетата“ бе изпълнен не само с удоволствие, но и с удовлетворението, че по друг път болезнени истини ще достигнат до повече български читатели.

Както с трепетното очакване на развръзката.

 

 Автор
Гергана Лаптева
 Импринт
 Анишър
 Жанр
 Съвременна художествена литература
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 480
 ISBN/Баркод
9789542724711
Десислава Петрова Петрова 05/10/2020

Поздравявам Гергана Лаптева за страхотния роман. Горещо препоръчвам книгата! Очаквам с нетърпение следващата и книга.

Яна Георгиева Касабова 16/12/2020

Книгата ме грабна от първата до последната страница. С огромен интерес я прочетох. Има от всичко - крими, история, екшън, любов. Препоръчвам този роман.

Яна Георгиева Касабова 16/12/2020

Книгата ме грабна от първата до последната страница. С огромен интерес я прочетох. Има от всичко - крими, история, екшън, любов. Препоръчвам този роман.

Ивана Касабова 31/01/2024

Кога ще има наличност от "Монетата"? Защо не може да се поръча книгата?

Добавяне на коментар: