Любов

19,90 лв.

ЛЮБОВ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговоря на големия въпрос: "Как любовта може да промени живота ни?".

 Автор
 Елиф Шафак
 Тип
 Роман
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 153 x 233 мм
 Страници
 384 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542705017

Това не е притча за суфизма и исляма.
Това е книга за свободата да търсиш своя Бог.

Това не е разказ за средновековния поет Руми и дервиша Шамс.
Това е книга за мъката да откриеш път към себе си.

Това не е съвременната история за романтичната връзка между американка и шотландец.
Това е книга за радостта да намериш път към другия.

Това не е любовен роман.
Това е книга за любовта.

Елиф Шафак пише ЛЮБОВ в продължение на 15 години и половина. Увлечена по суфизма още като студентка, авторката е вдъхновена от историята на странстващия дервиш Шамс от Тебриз и средновековния духовник, мистик и поет Руми. Във времена на фанатизъм и класови предразсъдъци те отстояват духовността, която носят в сърцата си, и отварят дома си за хора от всички прослойки на обществото. Твърдо вярват в учението за любовта като основна градивна частица на живота, любовта, която свързва хората през векове, култури и географски ширини.

Преди да се превърне в световноизвестен поет, духовният учител Джелаладин Руми търси себе си сред необяснима самота. Въпреки хилядите си почитатели и ученици Руми чувства, че нещо липсва в живота му. Странстващият дервиш Шамс идва в отговор на молитвите му. Тяхното приятелство променя живота на Руми завинаги.

Ела Рубинстайн е 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата й задача е да прочете и оцени „Сладко богохулство” – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от „правилата” на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.

ЛЮБОВ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговоря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?”.

ЛЮБОВ е първата книга на Елиф Шафак, преведена на български език. Преводът от английски е дело на Емилия М. Масларова. ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ издава ЛЮБОВ само няколко месеца след излизането й в САЩ и само няколко седмици след появата й във Великобритания. Повече информация за авторката и нейните романи ще откриете в нейния уебсайт www.elifshafak.com.

Интервю с Елиф Шафак, дадено за БНР, можете да прочетете на тази страница.

 

A photo posted by EgmontBulgaria (@egmontbulgaria) on

Нина Иванова Тодорова 22/09/2010

Изключително четиво.С всяка следваща страница се изпълвах с любов.Тази книга учи на любов,припомни ми,че нито за миг не бива да губя това велико чувство.

gh 31/12/2017

Книгата не ми хареса. Въпреки че в началото много ме заинтригува, развитието в книгата не отговори на очакванията ми.

Биляна Драгомирова Димитрова 22/04/2019

Много съм впечатлена от книгата, сега я чета и нямам търпение да разбера развръзката!

Е. 25/07/2019

Това е една от най-хубавите книги, които някога съм чела. И след години пак се сещам за нея. Страхотна, за тези които искат да са в мир със себе си и света.

Добавяне на коментар: