Как да запазим разума си във време на разединение (Е-книга)

8,49 лв.
Не е налично

Всички ние сме слисани и объркани от заобикалящите ни събития – от несправедливостта, от страданията, от чувството за безконечна криза. Как тогава да запазим и да се грижим за всичко онова в нас, което вярва и се уповава на нещо по-добро? Как да запазим разума си във време на разединеност?

В този завладяващ и окрилящ зов за съзнателен оптимизъм, номинираната за наградата „Букър“ писателка и активистка Елиф Шафак се обръща към спомените си и се осланя на силата на преживените истории, които ни сближават, като ни уверява, че ако чуваме думите на другите, то ние ще успеем да се погрижим за съхранението на демокрацията, емпатията и вярата в едно по-светло и по-разумно бъдеще.

Световната премиера на изданието бе на 2 юли 2020 г.

  • Избор на Guardian за „Книга, която мотивира състрадание“ (One of the Guardian's 'Best Books to Inspire Compassion‘)
  • Книга на месеца на Independent (One of Independent's Books of the Month)
  • Избор на Cosmopolitan за „Революционно четиво“ (A Cosmopolitan 'Revolutionary Read‘)
 Автор
 Елиф Шафак
 Жанр
 Популярна психология
 Формат
 EPUB3
 Страници
 80
 ISBN/Баркод
 9789542724827

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Елиф Шафак е най-четената писателка на Турция, утвърден автор на 15 книги, сред които „Любов”, „Копелето на Истанбул”, „Чест” и “Трите дъщери на Ева”. От издаването си в България през 2009, „Любов” продължава да присъства в класациите за бестселъри. Творбите на Елиф Шафак са предевени на 48 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като New York Times, Financial Times, Guardian, Independent, Newsweek и списание Time. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.