Любов (издание с твърда корица)

24,90 лв.

ЛЮБОВ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговоря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?“.

#10годиниЛЮБОВвБЪЛГАРИЯ

Lira.bg: „Любов” е най-обичана от читателите през последното десетилетие. Романът на Елиф Шафак през 2020 г. оглави класацията за най-продаваните художествени Топ 101, както го наричат от „Хеликон”, съставен на базата на продажбите във веригата през последните 10 години.

Йоана Георгиева, книжар, Хеликон София - Славейков: „Живот без любов, не е живот“ Това е основната идея, подчертана в книгата на Елиф Шафак. Любовта в нейните различни проявления - към любимия човек, към децата ни, към приятелите ни, към Бог. Любовта като сила, като магия, като енергия, като смисъла на човешкия живот. Именно любовта е брънката, която свързва минало с настояще, тя е общото в историите на Ела и Азис в настоящето и Шамс и Руми от миналото. Любов в нейната най-чиста форма, без плътски описания или намеци. Авторката описва само красотата на любовта между влюбени, между хора с еднакви вярвания, между човек и Бог. Затова спокойно можем да наречем книгата красива приказка за любовта, докосваща сърцата ни. Много ясно е посланието, отправено към нас: да отворим сърцето си за любовта, да я носим в себе си и да я раздаваме без колебание, защото всички имаме нужда от нея. С нейна помощ можем да променим света към по-добро, защото, който обича, вече е отворил сърцето си за хората и Бог. „Всяка истинска любов и приятелство са разказ за неочаквано преобразяване. Ако преди да обикнем и след като сме обичали, сме същите, значи не сме обичали достатъчно“.

 

 Автор
 Елиф Шафак
 Тип
 Роман
 Възраст
 16+
 Корица
 Tвърда
 Формат
143 x 208 мм
 Страници
 472 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542725008

Това не е притча за суфизма и исляма.
Това е книга за свободата да търсиш своя Бог.

Това не е разказ за средновековния поет Руми и дервиша Шамс.
Това е книга за мъката да откриеш път към себе си.

Това не е съвременната история за романтичната връзка между американка и шотландец.
Това е книга за радостта да намериш път към другия.

Това не е любовен роман.
Това е книга за любовта.

Елиф Шафак пише ЛЮБОВ в продължение на 15 години и половина. Увлечена по суфизма още като студентка, авторката е вдъхновена от историята на странстващия дервиш Шамс от Тебриз и средновековния духовник, мистик и поет Руми. Във времена на фанатизъм и класови предразсъдъци те отстояват духовността, която носят в сърцата си, и отварят дома си за хора от всички прослойки на обществото. Твърдо вярват в учението за любовта като основна градивна частица на живота, любовта, която свързва хората през векове, култури и географски ширини.

Преди да се превърне в световноизвестен поет, духовният учител Джелаладин Руми търси себе си сред необяснима самота. Въпреки хилядите си почитатели и ученици Руми чувства, че нещо липсва в живота му. Странстващият дервиш Шамс идва в отговор на молитвите му. Тяхното приятелство променя живота на Руми завинаги.

Ела Рубинстайн е 40-годишна домакиня от Бостън, майка на три деца и рецензент към литературна агенция. Първата й задача е да прочете и оцени „Сладко богохулство” – роман, написан от напълно неизвестен автор на име Азис Захара. Книгата на Захара разказва през погледа на различни хора за пътя, извървян от Шамс към Руми, както и за ролята, която дервишът изиграва при трансформирането на успешния, но нещастен духовник, в отдаден мистик, страстен поет и защитник на любовта. Завладяна от „правилата” на суфизма, които защитават равенството на всички хора и религии и искрицата любов, която всеки носи в себе си, Ела осъзнава, че историята на Руми е огледало на нейния живот и че Захара – както Шамс, идва, за да я освободи.

ЛЮБОВ обединява в едно Изтока и Запада, минало и настояще, за да даде на читателя завладяващ, драматичен и жив разказ за любовта. Това е книга, която ни оставя без дъх, но най-вече отговоря на големия въпрос: „Как любовта може да промени живота ни?”.

ЛЮБОВ е първата книга на Елиф Шафак, преведена на български език. Преводът от английски е дело на Емилия М. Масларова. ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ издава ЛЮБОВ само няколко месеца след излизането й в САЩ и само няколко седмици след появата й във Великобритания. Повече информация за авторката и нейните романи ще откриете в нейния уебсайт www.elifshafak.com.

Интервю с Елиф Шафак, дадено за БНР, можете да прочетете на тази страница.

* * * 

@mary_yankulova

„По стечение на обстоятелствата първите две нейни книги, които прочетох бяха ОСТРОВЪТ НА ИЗГУБЕНИТЕ ДЪРВЕТА и 10 МИНУТИ И 38 СЕКУНДИ В ТОЗИ СТРАНЕН СВЯТ, като и двете страшно много ми харесаха, а във втората потънах изцяло. Елиф Шафак има потенциал да се превърне в един от любимите ми автори!... Без грам съмнение ще продължа да чета Шафак, защото много ми харесва как пише… Изданието на ЛЮБОВ с твърди черни корици е вълшебно. Радвам се, че имам точно него!“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: