3: Кръвовещ

16,90 лв.

Вярвам ти, все едно моята душа е твоя!

Високо в заснежените върхове на планината е сгушен манастир, който пази много повече от тайните на вярата. Под него, обградени от езеро, кръвожадни наемници чакат зимата да дойде и да им проправи път към светилището, за да го унищожат заедно с всичките му тайни.

Кръвовещът Едуан е принуден да се съюзи с Изьолт и магичното момиче Сова, за да предотврати разрушението. Но, за да го стори, той ще трябва да се изправи пред баща си и миналото си.

 Автор
 Сюзан Денърд
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Вещерия
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 560 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542725695

Ревю в „Книжни криле“ (knijnikrile.wordpress.com):

Екшън, драма, магия, романтика и изобщо всичко, което очаквате от добро развлекателно фентъзи за съвременни млади читатели.

Втората книга сякаш използва трик, за да ви накара да харесвате третата още повече. В първата се сближавате с персонажите, може би дори се влюбвате в тях. Харесват ви взаимоотношенията им, диалозите между тях карат страниците да летят неусетно… И изведнъж авторът решава да разпилее групата по всички краища на картата! В случая – картата на „Вещерия“. И за известно време упорито отказва да пресече пътеките им отново. Техните истории се развиват паралелно, но на вас ви липсва това да са заедно… Е, третата книга е за това – да ги събере отново. Ликувайте, фенове!

Идва и времето, в което онези характери, които се плъзгат по сивата линия между черното и бялото ще трябва да направят окончателен избор на чия страна ще застанат в съдбоносния момент…

Но освен, че ни оставя в неведение по доста въпроси, Денърд отново демонстрира повече от добро светоизграждане. В „Кръвовещ“ тя добавя още нови и нови нюанси и дълбочина в и без това вече доволно интересния и интригуващ свят.

Ревю в Happinessbybook.blogpost.com:

Третата книга от поредицата „Вещерия“ е страхотно продължение на историята за двете нишкосестри и техните приключения. Разделени още в края на „Веровещица“ Изьолт и Сафи се намират колкото близо, толкова и далеч една от друга. И докато търсят начин да се съберат отново, приятелките неусетно се сбилжават със своите спътници, които са поредните интересни образи, които Сюзан Денърд е създала. Ревюто ще съдържа спойлери от предишните книги, така че ако не сте ги чели, продължете на свой риск.
 
Още от малко дете Изьолт е научена, че като нишковещица е длъжна да сдържа емоциите си и да мисли не със сърцето, а с ума си. Общото ѝ пътуване с Едуан и Сова ѝ показа, че понякога чувствата са нещо хубава и те трябва да бъдат изразявани. Очаквах Сюзан Денърд да разкрие повече за способностите на Изьолт, имайки предвид, че тя се оказа тъкачовещица, която може да сложи край на нечий живот. Предполагам, че тази информация е оставена за следващата книга, но нямаше да имам нищо напротив, ако авторката бе споделила нещичко. Радвам се, че Изьолт успя да се справи с кошмарите си и да приеме истинската си същност. Все пак това, че един от твоя вид е лош, не те прави и теб такъв, нали? Връзката ѝ с Едуан също се промени. От съюзници по принуда се превърнаха в двама души, които си имат безгранично доверие. И въпреки че имаха няколко възможности да се разделят, избраха да не го правят, което мен много ме зарадва, защото още от „Ветровещ“ се превърнаха в любимата ми двойка.
Биляна Йорданова 16/04/2021

Най накрая, след повече от три години чакане!! Благодаря

Егмонт България 16/04/2021

Пожелаваме много приятни емоции с продължението на историята и благодарим, че сте наш читател! :)

Г.И 10/05/2021

Поредицата е страхотна.Тъкмо ще започвам третата книга ,която днес пристигна

В.В. 30/08/2021

Уникална поредица! Дали ще преведете и последната четвърта книга?

Егмонт България 30/08/2021

Здравейте! Радваме се на позитивната Ви оценка за поредицата, както и на интереса за четвъртата от нея книга. Засега не сме я включили в издателските ни планове до края на тази календарна година, но тепърва ни предстои да разкриваме повече около бъдещите ни заглавия - освен на сайта, ни следете и в социалните мрежи, където споделяме всичките си новости. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ

Добавяне на коментар: