Любов на теория

19,90 лв.

Многото лица на физика теоретик Елзи Ханауей най-накрая я застигат.

През деня тя е асистент, който се труди върху оценяването на лабораторни упражнения и преподава термодинамика с надеждата да получи титулярно място в Масачузетския технологичен институт. Вечер младата жена компенсира липсата на заплата, като се представя за фалшиво гадже. Занимание, което ѝ се отдава, понеже с годините е усъвършенствала способността да се харесва на останалите, а това ѝ помага да бъде такава, каквато иска клиентът.

Но не щеш ли, внимателно изградената вселена на Елзи се срива. Виновникът е Джак Смит – дразнещо привлекателният и мрачен по-голям брат на любимия ѝ клиент. Той е и хладнокръвният експериментален физик, който е съсипал кариерата на нейния ментор и е подкопал репутацията на теоретиците навсякъде по света. И същият този Джак, който сега участва в комисията по подбор на кадри за Масачузетския технологичен институт, застава между Елзи и мечтаната от нея работа.

Д-р Ханауей е готова да излезе на бойното поле, но как ще се справи с откровеността? Ще може ли да бъде себе си, когато е с него? И дали, попадайки в орбитата на експериментатора, най-накрая ще се изкуши да приложи на практика и най-запазените си теории за любовта?

Автор
 Али Хейзълууд
 Тип
 Съвременна романтика
 Възраст
 18+
 Корица
 Мека
 Формат
 130 x 200 мм
 Страници
 480 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542730699
ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ, Книги за любов

За автора: 

Али Хейзълууд е родена в Италия, но е живяла в Германия и Япония, преди да се премести в САЩ, за да завърши докторантура по невронаука. Професор, автор на многобройни научни статии. В свободното си време обича да тича, да яде торта и да гледа научнофантастични филми с половинката си. Повече за нея ще откриете на www.alihazelwood.com.

* * * 

„Хипотеза за любов“ се превърна в сензация в социалната мрежа TikTok към края на 2021 г., когато е световната премиера на романа. Али Хейзълууд ни среща със запомнящи се, духовити герои, потапяйки читателя в блестяща романтична проза. Обаятелен и забавен роман, който ще ви накара постоянно да се усмихвате, докато четете. „Хипотеза за любов“ е носител на наградата Swoon в категория „Съвременна романтика“ (2021), както на номинация в категорията за най-добри романтични книги на Goodreads Choice Awards (2021). Бестселър на The New York Times, романът е и част от класациите UK Top Ten, както ТОП 10 за художествена литература на книжарници „Хеликон“, на книжарници „Сиела“ и „Хермес“. 

„Любов и неврони“, вторият роман на Али Хейзълууд, излезе на български език едновременно със световната си премиера през септември 2022 г. и веднага завладя сърцата на читателите. 

* * * 

@buba_blog

„ЛЮБОВ И НЕВРОНИ е вечната, едновременно постоянна и изменяща се, неостаряваща, топла, човешка история за провалите и цената на успехите; за грешките, които преобръщат съдбата ни и запращат живота ни в една или друга посока; за вечния стремеж да бъдем обичани и да даряваме любов… Чувствата на героите преминават интересна метаморфоза от единия спектър до диаметрално противоположния - поне що се отнася до Бий. Много духовито и интересно са описани тези любовни перипетии. На моменти се смях, на моменти искрено съчувствах на Бий. Останах възхитена от начина, по който са изградени образите, от реалистичната и едновременно атрактивна обрисовка на героите и от техните взаимоотношения.“

прочетете цялото ревю

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: