5: Последният олимпиец (издание с твърда корица, илюстратор Джон Роко)

17,90 лв.

Героите са се подготвяли цяла година за битката с титаните, знаейки, че шансовете не са на тяхна страна. Кронос е по-силен от всякога и мощта му расте все повече и повече щом божество или герой застанат на негова страна.

Докато олимпийците се опитват да възпрат вилнеещото чудовище Тифон, Господарят на времето поема към Ню Йорк, където Олимп стои напълно беззащитен. Пърси Джаксън е единственият, който може да го спре. И докато битката за западната цивилизация опустошава улиците на Манхатън, младият герой се изправя пред ужасяващото подозрение, че може би се сражава и срещу собствената си съдба.

Текстът на романа е идентичен с текста в издания с друго художествено оформление.

 Автор
 Рик Риърдън
 Илюстратор на корицата
 Джон Роко
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
 Възраст
 10+
 Корица
 Твърда
 Формат
 130 x 190 мм
 Страници
 384 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542725947

ИНТЕРВЮ С РИК РИЪРДЪН

В. Оставихте вратата леко открехната за нова поредица с нечистокръвните. Да очакват ли почитателите ви нови приключения?

О. Абсолютно. Краят на „Последният олимпиец“ ви дава достатъчно ясна представа накъде тръгват нещата – ново пророчество, нова група колиби и нови герои в Лагера на нечистокръвните и много предстоящи приключения. Разбира се ще срещнете някои от старите си приятели от поредицата за Пърси и в следващите книги. Очаквайте нова поредица от пет книги в края на 2010 г.

 

В. Как написването на книгите за Пърси Джаксън ви промени като писател?

О. Надявам се, че поредицата ме направи по-добър писател, защото не е лесно да пишеш за деца! Трябва да разкажеш възможно най-вълнуващата история, и то без да губиш време. Трябва да задържиш интереса на читателя с непрестанен екшън. Децата са най-готините фенове, за които човек може да си мечтае, но могат да бъдат и най-суровите критици!

 

В. Какво се надявате да научат децата от поредицата?

О. Надявам се, че след като прочетат книгите за Пърси Джаксън, ще искат да четат още и още – особено тези, които преди това не са били големи читатели. Ако успея да ги накарам да мислят, че книгите всъщност са супер, ще съм щастлив. Освен това се радвам да чуя, че Пърси Джаксън е отворил вратата към древногръцката митология. Хлапетата четат „Одисея“ и разправят „Ей, това се случи и в „Пърси Джаксън!“.

Източник: Disney Hyperion reader’s guide

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: