4: Битката за Лабиринта (илюстратор Викто Нгай)

12,90 лв.

Пърси Джаксън не очаква представянето му в поредното ново училище да е кой знае колко забавно. Но изненадващата му среща със стар познат, последвана от сблъсък с мажоретки демони и поредния опит да бъде ликвидиран, превръщат ситуацията от лоша в… чудовищна.

Времето за подготовка изтича, а войната между олимпийците и господаря на титаните Кронос наближава все повече и повече. Дори Лагерът на нечистокръвните вече не е сигурно място, а някога непробиваемите му вълшебни стени са подложени на постоянни атаки от страна на армията на титаните. За да ги спрат, Пърси и приятелите му трябва да потеглят на мисия през легендарния Лабиринт – криволичещ подземен свят с дебнещи от всеки ъгъл изненади.

Текстът на романа е идентичен с текста в издания с друго художествено оформление.

 Автор
 Рик Риърдън
Илюстратор на корицата
 Викто Нгай
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Пърси Джаксън и боговете на Олимп
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 352
 ISBN/Баркод
 9789542728313

За автора:

Рик Риърдън, наречен от Publishers Weekly „разказвачът на боговете“, е автор на пет от най-продаваните поредици на New York Times. Той е най-добре познат с книгите си за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, в които героите от древногръцката митология оживяват за своите съвременни почитатели. През 2021 г. списание Time включва „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ в класация Топ 100 на най-добрите книги за тийнейджъри (young adults), обхващаща най-завладяващите, просветляващи и влиятелни книги от 1800-а година насам.

* * * 

Петте романа са сред най-популярните и обичани съвременни четива на деца, подрастващи, родители и педагози, както абсолютни бестселъри у нас и по света. В списъците със задължителна учебна литература за 5-и клас и препоръчителна литература за лятно четене.

Запознайте се с Пърси Джаксън. Той е едно съвсем обикновено 12-годишно момче. Или поне така си мисли. Страда от дислексия (защото мозъкът му е настроен за старогръцки) и Синдром на дефицит на вниманието (защото има силно развити бойни инстинкти). Звучи ви странно? Е, той е син на Посейдон, древногръцкия бог на моретата.

* * * 

Викто Нгай е илюстраторката на новите впечатляващи корици на „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“. Тя е част от престижния списък на Forbes „30 под 30“, който представя най-ярките млади предприемачи, звезди, артисти; носител на редица престижни отличия за илюстрация и визуални изкуства; университетски преподавател и гост-лектор. Повече за нея вижте на victo-ngai.com.

* * * 

ИНТЕРВЮ С РИК РИЪРДЪН

В. Колко време ви отнема да напишете черновата на роман за Пърси Джаксън? А да я преработите?

О. Целият процес отнема около година. Само дето децата четат книгите много по-бързо, отколкото аз ги пиша! Създаването на груба чернова отнема около три месеца, а останалата част от годината минава в преработки.

 

В. Какво ви се иска да знаят всичките ви читатели за древногръцката митология?

О. Древногръцката митология е навсякъде! Срещаме митовете в литературата, изобразителното изкуство, архитектурата, филмите, музиката, дори в анимационните филмчета. Опознаеш ли древногръцката митология, осъзнаваш колко голяма част от културата ни представлява.

 

В. Как разбирате, че ви е хрумнала идея, достойна за книга?

О. Добрите идеи обикновено имат притегателна сила. Една настойчивост, която сякаш ме сграбчва и крещи насреща ми „Напиши ме!“. Трябва да е нещо, което подклажда въображението ми и ме кара да се замисля „Ами ако?“.

Източник: Disney Hyperion reader’s guide

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer