3: Корона от позлатени кости

24,90 лв.

Преклони се пред кралицата си или кърви пред нея

Жертва и победител…

Попи дори не е и мечтала да открие любовта в лицето на принц Кастийл. Сега копнее да се наслади на щастието си, но първо трябва да освободят неговия брат и да намерят нейния. Мисия, която крие неподозирани опасности и неочаквани последствия. Защото Попи е Избраницата, Благословената. Истинският владетел на Атлантия. Във вените ѝ тече кръвта на Краля на боговете. Короната и кралството ѝ принадлежат по закон.

Враг и воин

Попи иска единствено да контролира собствения си живот, не тези на другите, но трябва да реши дали да загърби изконното си право, или да приеме позлатената корона и да стане Кралицата от плът и огън. Ала докато тъмните грехове и кървавите тайни на две кралства най-сетне изплуват наяве, отдавна забравена сила въздига снага и се превръща в смъртна заплаха.

Любовница и сродено сърце

Но най-голямата заплаха дебне от далечния запад, където Кралицата от кръв и пепел крои свои планове, покълвали стотици години. Попи и Кастийл трябва да изпълнят невъзможното – да стигнат до Земите на боговете и да пробудят върховния крал. А докато непрекъснато излизат шокиращи тайни и коварни предателства, докато стари и нови врагове заплашват всичко, за което се борят Попи и Кастийл, двамата ще открият докъде са готови да стигнат заради народа си – и един за друг.

Кралица

 Автор
 Дженифър Л. Арментраут
 Импринт
 Анишър
 Тип
 Фентъзи роман
 Поредица
 КРЪВ И ПЕПЕЛ
 Корица
 Мека
 Формат
145 x 210 мм
 Страници
 672
 ISBN/Баркод
 9789542726715

Дженифър Л. Арментраут

е писателка, оглавила класацията за най-добър международен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. Живее в Шепърдстаун, Западна Вирджиния. Всички слухове, които вероятно сте чули за състоянието ѝ, не са верни. Когато не се труди усърдно, прекарва времето си в четене, гледане на долнопробни филми със зомбита, преструва се, че пише, и се отдава на компанията на съпруга си, пенсионираното им полицейско куче Дизел, шантавото им пале кръстоска между бордър коли и Джак Ръсел териер на име Аполо, шестте им надменни алпаки, четири рошави овце и две кози.

Мечтата ѝ да стане писателка се зародила в часовете по алгебра, през по-голямата част от които пишела разкази… затова и не може да се похвали с добри оценки по математика. Дженифър пише юношески любовни романи – паранормални, фантастика, фентъзи и съвременни. Книгите ѝ се издават от „Тор Тийн“, „Ентенгълд Тийн“, „Брейзън“, „Дисти/Хайпириън“ и „Харликуин Тийн“. Книгата ѝ Wicked е избрана за екранизация от „Пешънфликс“ и снимките са започнали в края на 2018 г. Юношеският ѝ любовен съспенс роман Dont Look Back е номиниран за „Най-добър юношески роман“ за 2014 г. от Американската асоциация за юношеска литература, а романът ѝ The Problem With Forever печели наградата РИТА през 2017 г.

Пише и съвременни и паранормални любовни романи за възрастни и млади възрастни под творческия псевдоним Дж. Лин. 

Вижте повече за автора на jenniferlarmentrout.com.

happinessbybook.blogspot.com:

Много е приятно, когато не чакаш дълго време, за да прочетеш продължението на книга, която си харесал. Някъде юни месец прочетох „От кръв и пепел“, септември - „Кралство на плът и огън“, а ноември трябва да се издаде и третата част, за която нямам търпение, тъй като вече имам стотици въпроси за потеклото на Попи и какво ще правят двамата с Кастийл оттук нататък. 

В ревюто ми за „От кръв и пепел“ споделих, че Попи ме изненадала и то приятно, защото не очаквах да е толкова твърдоглава, борбена и жадна за свобода. Във втората книга нещата не се променят и Попи се бори не само да получи така желаната свобода, но и да намери брат си Иън и да разбере какво точно става с него.

В „Кралство на плът и огън“ има разнообразие от второстепенни герои - Делано, Аластир, Емил, Джаспър, Вонета. Всички те допълват изградения свят и са готови да се изправят пред Възнесените, за да защитят домовете си.

Каквито и съмнения да имах в предишната книга, че новата поредица на Дженифър Л. Арментраут няма да ми допадне, сега те се разбиха на пух и прах. Продължението на поредицата е доста добро и динамично, а финалната сцена е страхотна и поражда още сто въпроса как ще се развие действието в третата книга.

 

Моника Димитрова Попова 11/11/2021

Здравейте! Пиша ви, за да ви попитам нещо, което се чудя от доста време. Тъй като интересът към поредицата е много, много голям, обмисляли ли сте да издадете поредицата "Shadow in the ember", която е поредица от света на "От кръв и пепел" и , ако не се лъжа, е предистория.

Димо Димов Димче 22/11/2021

Здравейте, планирате ли издаване на е-книга? - още 50 символа, за да мога да постна коментара си, доста странна протекция, както и задължителната оценка на книга, която е в преордер.

Калина Мирчева 25/11/2021

Здравейте, кога ще можем да си купим книгата в електронен вариант?

Снежана Стойчева Атанасова 29/11/2021

Страхотна, страхотна. Държи в напрежение, с неочакван финал. Очаквам с нетърпение продължението. Поздравления Егмонт.

Галина Иванова 03/12/2021

Страхотна е! До последно очаквах друг край. Очаквам с нетърпение следващата ♥️. Дано дайде по-бързо ????

Егмонт България 07/12/2021

Здравейте, 1: A SHADOW IN THE EMBER на ДЖЕНИФЪР АРМЕНТРАУТ ще излезе на български още през януари 2022 г. 4: THE WAR OF TWO QUEENS, книга четвърта от поредицата КРЪВ И ПЕПЕЛ на ДЖЕНИФЪР АРМЕНТРАУТ ще се появи с логото АНИШЪР през април 2022 г.

Ралица Миленова Зокова 14/01/2022

A "Shadow in the ember" кога точно януари ще излезе, понеже вече половината месец се изниза, а все още дори нямаме дори предварителните поръчки. Благодаря предварително ако отговорите!

Егмонт България 18/01/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса към поредицата. Молим за още мъничко търпение, книгата е в усилена издателска подготовка. Скоро ще споделим информация в социалните мрежи и на сайта ни. С пожелание за хубав ден, Екипът на издателство ЕГМОНТ

Калина Руменова Иванова 01/03/2022

Здравейте! В един стар ваш коментар от декември споделяте, че се очаква THE WAR OF TWO QUEENS да излезе април месец тази година. Говорите за изданието на български или на английският вариант на книгата? До колкото знам се очаква книгата да излезе на 16 март на английски. Имате ле някакви очаквания кога ще можем да я видим и на български?

Егмонт България 02/03/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса към книгата. Планираме изданието на български език на THE WAR OF TWO QUEENS за април. Можете да ни следите тук и в социалните мрежи за новости. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ

Добавяне на коментар: