5: Кръвта на Олимп

24,90 лв.

Въпреки че героите от "Арго II" спечелиха много битки, все още не може да се каже, че са близо до целта си - да победят майката-земя Гея. Нейните гиганти се въздигнаха и са по-силни отвсякога. Трябва да бъдат спрени преди Празника на Надеждата, когато Гея планира да пренесе в жертва двама героя. Тя има нужда от тяхната кръв - кръвта на Олимп, за да се пробуди напълно. Независимо че са страшно изкушени да отнесат Атина Партенос в Атина и да я използват като тайно оръжие, героите са убедени, че мястото й е в Лонг Айлънд, където може и да успее да предотврати сблъсъка между двата лагера. Така че Атина Партенос тръгва на запад, а "Арго II" - на изток. Боговете са безполезни, понеже все още страдат от раздвоение на личността. Съдбата на целия свят лежи на раменете на шепа млади герои. Да, те съзнават опасността, която ги чака в Атина, но нямат друг изход, освен да се отправят натам. Вече са дали твърде много свидни жертви. А ако Гея се пробуди, играта свършва.

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Героите на Олимп
 Възраст
 13+
 Корица
 Твърда
 Формат
 130 x 200 мм
 Страници
 504 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542713241
Rossi Krasimir Raykova 15/10/2014

предните четири книги бяха страхотни както и предишната поредица, горя от желание да прочета и тази книга! чакам я вече почти 1 година!

Гергана Попова 09/02/2015

Книгите са супер! Прочела съм всички за Пърси по 2,3 пъти без ,,Кръвта на Олимп" и много искам поне още една поредица! :) Препоръчвам ги на всички

Никола 02/07/2015

Учудвам се изключително неприятно от количеството граматически, лексикални и пунктуационни грешки, които са допуснати в изданието. Скоро не бях срещал толкова много, не знам дали е от преводача, или коректора, но трябва да е същински български титан на мисълта.

Десислава 14/08/2015

Прочетох книгата и е страхотна.Препоръчвам я на всички ,които обичат фантастика и книгите за Пърси Джаксън.Има също и много хумор:-)

Анонимен 26/06/2017

Невероятен края на историята на тези герои.Страхотен завършек на една толкова дълбока история.Лично аз не мога да се разделя все още с героите.Бях прочела тази книга преди година и сега отново започнах да чета поредиците.Помня как едва ли не треперех, когато четях тази книга.Мисълта, че повече няма да видя нови неща за живота на героите ме изпълваше със страх.И все още е така. Прочетох един от коментарите по-горе, където се описва че има много грешки при лексиката, правописа и граматиката.В момента не помня да съм срещала такива или просто не съм им обръщала внимание. Това, че редактора не си е свършил добре работата не бива да ви спира да се срещнете с тази книга очи в...редове.

Warpath 14/01/2018

Кингите вероятно са уникални щом първата поредица толкова много ми хареса. Но книгите от тази поредица са вече изчерпани, ще бъдат ли преиздадени наново книгите, Егмонт?

Малефикус 26/01/2018

А кога ще преиздадете поредицата? Никъде не мога да намеря книгите. А много искам да прочета поредицата.

Егмонт 22/03/2018

Здравейте, на 31 март поредицата "Героите на Олимп" ще бъде налична. Може да се възползвате и от комплекта ни от петте романа с -25% отстъпка. Тук ще го откриете - https://egmontbulgaria.com/p3326

Добавяне на коментар: