Германия

24,90 лв.
Не е налично

В наличност е Германия (второ допълнено издание)

Със своите 400 страници, над 300 ярки фотографии и десетки подробни цветни карти, пътеводителят на "Нешънъл Джиографик" "Германия" е много повече от обикновен справочник за всичко, което трябва да се види в тази интригуваща и разнообразна страна. Той е по-скоро емоционално пътешествие през годините и местата, което помага да се опознае една многовековна и драматична история и култура и да се почувства изненадващата топлина на една доскоро несправедливо смятана за "студена" държава.Авторът Майкъл Айвъри учи в Германия и в продължение на година живее в пансион в Ренланд, за да усъвършенства познанието си по немски език. Пътува често навсякъде из централна и източна Европа, искрено заинтересуван от приобщаването на бившите тоталитарни държави към свободния свят. Точно този интерес го прави идеалния автор на настоящия пътеводител - свидетел на бързо променяща се съвременна Германия, която се гордее и пази своето древно минало и все още преживява раните от своята по-нова история.Разделите в книгата са посветени на различните географски области на страната. Не е спестена всяка необходима и полезна информация за туристите, как да се подготвят, какво да очакват и, разбира се - къде да отидат. Сякаш нищо не е пропуснато, а предложените варианти за разходки - пеша и с автомобил, дават шанс да се опознае красотата и явните и скритите достойнства на съвременна Германия. Те правят пътуването из страната с помощта на това прекрасно издание вълнуващо и пълно с изненадващи отговори на рядко задавани въпроси за една от най-познатите и същевременно най-непознатите страни в света.Това е второ осъвременено издание на Нешънъл Джиографик от 2010 година.

 Автор
 Майкъл Айвъри
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 400 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542703495

Със своите 400 страници, над 300 ярки фотографии и десетки подробни цветни карти, пътеводителят на "Нешънъл Джиографик" "Германия" е много повече от обикновен справочник за всичко, което трябва да се види в тази интригуваща и разнообразна страна. Той е по-скоро емоционално пътешествие през годините и местата, което помага да се опознае една многовековна и драматична история и култура и да се почувства изненадващата топлина на една доскоро несправедливо смятана за "студена" държава.

Авторът Майкъл Айвъри учи в Германия и в продължение на година живее в пансион в Ренланд, за да усъвършенства познанието си по немски език. Пътува често навсякъде из централна и източна Европа, искрено заинтересуван от приобщаването на бившите тоталитарни държави към свободния свят. Точно този интерес го прави идеалния автор на настоящия пътеводител - свидетел на бързо променяща се съвременна Германия, която се гордее и пази своето древно минало и все още преживява раните от своята по-нова история.

Разделите в книгата са посветени на различните географски области на страната. Не е спестена всяка необходима и полезна информация за туристите, как да се подготвят, какво да очакват и, разбира се - къде да отидат. Сякаш нищо не е пропуснато, а предложените варианти за разходки - пеша и с автомобил, дават шанс да се опознае красотата и явните и скритите достойнства на съвременна Германия. Те правят пътуването из страната с помощта на това прекрасно издание вълнуващо и пълно с изненадващи отговори на рядко задавани въпроси за една от най-познатите и същевременно най-непознатите страни в света.

Това е второ осъвременено издание на Нешънъл Джиографик от 2010 година.

ГерманияГермания

ГерманияГермания

СЪДЪРЖАНИЕ:

Подготовка за пътуването

История и култура
Германия днес
История на Германия
Изкуства

Берлин и Бранденбург
Увод и карта
Разходка из Източен Берлин
Повече за: Стената

Мекленбург-Предна Померания
Увод и карта
Разходка с автомобил по балтийското крайбрежие

Хамбург и Шлезвиг-Холщайн
Увод и карта
Разходка по суша от Алстер до Елба

Долна Саксония и Бремен
Увод и карта
Повече за: Волфсбург и Фолксваген

Северен Рейн-Вестфалия
Увод и карта
Разходка сред фонтаните на Кьолн
Повече за: Карнавалът в Рейнланд

Рейнланд-Пфалц и Саарланд
Увод и карта
Разходка с автомобил по Германския път на виното

Хесен
Увод и карта
Повече за: Зелена Германия – Бундесгартеншау

Тюрингия и Саксония-Анхалт
Увод и карта
Разходка до връх Брокен
Повече за: Прочутата парна теснолинейка

Саксония
Увод и карта
Разходка с автомобил из долината на Елба и Саксонска Швейцария
Повече за: Славянското малцинство в Германия

Северна Бавария
Увод и карта
Разходка с автомобил по „Романтичния път“
Разходка с автомобил из долината на Алтмюл

Мюнхен и Алпите
Увод и карта
Разходка от Алтщат до Швабинг
Повече за: Октоберфест
Разходка с автомобил по Германския алпийски път

Баден-Вюртемберг
Увод и карта
Фелдберг: Изкачване до най-високия връх в Шварцвалд

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Хотели и ресторанти
Пазаруване
Забавления
Спорт
Как да разчетете менюто
Разговорник
ПОКАЗАЛЕЦ

ГерманияГермания

ГерманияГермания

ЗА АВТОРИТЕ

Майкъл Айвъри усъвършенства знанията си по немски език в продължение на почти година в училище-пансион в Рейнланд, а след това изучава съвременни живи езици в Оксфордския университет. По-късно преподава в Германия и се дипломира като ландшафтен архитект и специалист по градско планиране. После води студенти из Германия, за да научат повече за изключителните постижения на страната. Пътува из Централна и Източна Европа и наблюдава с особен интерес как хората и държавите от предишния Съветски блок се приспособяват към света след комунизма. Айвъри е автор и на пътеводителя на Нешънъл Джиографик за Канада.

Джереми Грей актуализира съдържанието на второто издание. Той има заслугата за повече от десет от най-продаваемите пътеводители като тези за Амстердам, Монреал и Мюнхен. Като фотограф Грей сътрудничи на издателства по цял свят със снимки от пътуванията си. Сега той живее в берлинския квартал „Мите”, където животът кипи.

Джоузефин Гривър е автор на главата „Полезна информация”. Родена е в Аахен и работи като кореспондент в Лондон на различни германски списания.

ГерманияГермания

ГерманияГермания

ГерманияГермания

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer