Живот и смърт: ЗДРАЧ пренаписан (юбилейно издание)

24,90 лв.
Не е налично

По случай десетата годишнина от създаването на „Здрач“ Стефани Майър подарява на всички почитатели на вълнуващата сага специално двойно издание, включващо познатия първи роман от поредицата и смела и изненадваща нова интерпретация на историята, развиваща се в 500 страници с изцяло ново съдържание. Читателите ще имат възможността да преживеят с наслада дълбоко романтичната и необикновено завладяваща история за любовта между Бела и Едуард през погледа на човешко момче, влюбено в жена вампир.

Романът „Здрач“ завладява милиони читатели още с първото си издание през 2005 г. и така се превръща в съвременна класика, променяйки жанровите особености в сферата на литературата за тийнейджъри, вдъхновявайки феномен, оставящ читателите жадни за още. Поредицата печели множество престижни международни литературни отличия и награди на издания като „Ню Йорк Таймс“, USA Today и списание „Тайм“ и е продадена в над 155 милиона копия в световен мащаб.

 Автор
 Стефани Майър
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Здрач
 Възраст
 13+
 Корица
 Твърда
 Формат
 13 x 20
 Страници
 960 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542716440

Мнозина от нас все още помнят как преди години Стефани Майер превзе света на тийнейджърската литература със замах, поставяйки началото на дългогодишен култ към вампирите, върколаците и паранормалната романтика с поредицата „Здрач“. Историята на Бела и Едуард бързо намери своето продължение в още три световни бестселъра, преведени на над петдесет езика, и пет филмови блокбастъра. Сагата предизвика и лавина от фенфикшън във виртуалното пространство, като най-популярният пример за подобно произведение е скандалният хитов роман на Е. Л. Джеймс „Петдесет нюанса сиво“.

Специалното юбилейно издание, наречено „Живот и смърт“, е подаръкът на Майер към всички фенове на поредицата, продължили да живеят с историята от „Здрач“ през годините след нейното издаване. Романът преразказва оригиналния сюжет, но с една особеност – ролите на всички главни герои са разменени. Вместо Едуард читателите ще срещнат мистериозната Едит, а на мястото на Бела се появява срамежливият Бо.

„Често критикуват Бела, че постоянно й се налага да бъде спасявана, че е типична девойка, изпаднала в беда. Винаги съм отговаряла на тези коментари, че тя е просто нормално човешко същество, заобиколено от супергерои и злодеи. Освен това я корят, че е твърде обсебена от Едуард, сякаш това е чисто женска черта. Винаги съм твърдяла, че не би имало значение дали човекът ще е мъж, а вампирът – жена. Историята не би се променила. Независимо кой от какъв пол е, „Здрач“ ще си остане история за магията, могъщите чувства и лудостта на първата любов“, споделя авторката по повод специалното юбилейно издание.

Калиа Тодорова 04/08/2020

Страхотно юбилейно издание! Мислите ли да издавате Midnight Sun?

Р Н И 02/11/2020

Скоро ще излиза ли нов тираж. Че наистина искам да я имам. Тъкмо щях да я купя а пък взеха последнатакоято имаха налична. А пък никъде не я намирам.

Грета Радева 02/12/2020

Дали се очаква да издадът още бройки от юбилейното издание?

Михаела Кочева 02/02/2021

Книгата е невероятна! Мислите ли да я преиздадете?

Егмонт България 03/02/2021

Здравейте, на този етап не се планира преиздаване на юбилейното издание. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ.

Михаела Йорданова Кочева 03/02/2021

Книгата е уникална! Мислите ли да я преиздавате отново?

Михаела Кочева 05/02/2021

Благодаря ви за бързият отговор. Щом засега не е планирано преиздаване ще пуснете ли книжката в електронен носител?

Александрина Атанасова Атанасова 05/02/2021

Страшно много искам да я закупя,а не я намирам абсолютно никъде. Няма ли шанс да бъде преиздадена?

Александрина Атанасова Атанасова 07/02/2021

Моля, преиздайте, никъде не я намирам или спекулират с цената.

Галя Маринова 13/02/2021

Моля преиздадете книгата, доста хора я търсят. Поредецата е страхотна и много хора искат да запълнят колекцията си с това издание

Ива Димитрова Попова 12/03/2021

Аз също ще помоля за преиздаване, наистина има голямо търсене. За спекулата с цената няма да коментирам, вие предполагам сте наясно.

Виктория Владимирова Василева 16/05/2021

Много бих искала да запълня колекцията си от тази поредица и искрено се надявам скоро да има шанс за преиздаване, за да си я закупя!

Цвети И. Г. 26/05/2021

Включвам се в team-преиздаване! Наистина има страшен интерес от читатели да се сдобият с тази книга, а никъде не може да се открие. А ако се продава от частно/физ.лице, цената е просто невероятна - няколко пъти над коричната! Моля Ви премислете преиздаването на книгата, точно както направихте и с поредицата за Хари Потър! Изключително съм благодарна, че ги преиздавате с прекрасните корици от Мери Гранпре. :)

Добавяне на коментар:
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on