2: Случаят с двуликата лейди Сесили

9,90 лв.
Не е налично

Помните Енола Холмс, нали? Тийнейджърка, по-малката сестра на Шерлок Холмс и със склонност да се забърква в неприятности! Когато Енола открива невероятни рисунки, направени с въглен, е уверена, че авторът им е сродната ѝ душа. Но въпросният автор – младата лейди Сесили е изчезнала без следа. И какво остава на видния нов детектив, освен да се спусне по следите из нощните улици на Лондон? Но, за да спаси лейди Сесили от коварния злодей, Енола рискува да разкрие повече, отколкото ѝ се иска.

Книга втора от „Загадките на Енола Холмс“   

 Автор
 Нанси Спрингър
 Жанр
 Детективски романи/мистерии
 Поредица
 Загадките на Енола Холмс
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
145 x 210 мм
 Страници
 144
 ISBN/Баркод
 9789542726036

Нанси Спрингър е американска писателка на литература за деца и тийнейджъри. Носител е на наградата «Едгар Алан По», която се връчва за най-добрите художествени и нехудожествени книги в жанра мистерия. Още от дете проявява интерес и познава литературата от Викторианския период, като често препрочита и историите за Шерлок Холмс. Поредицата ѝ «Загадките на Енола Холмс» е посветена на по-малката сестра на Шерлок и Майкрофт – остроумната и уверена лудетина Енола. 

Вероятно няма човек на света, който да не знае кой е легендарният детектив Шерлок Холмс! Напоследък обаче друг член на семейството измества братята си по популярност. 14-годишната им сестра Енола Холмс се превърна в един от най-харизматичните образи от телевизионния екран през 2020 г. благодарение на хитовия Нетфликс филм по първата книга на Нанси Спрингър. Приключенски истории за малки и пораснали любители на детективските романи, шестте книги «Загадките на Енола Холмс» скоростно набраха популярност, като в България преводач от английски език е Красимира Абаджиева («Икабог»).

Приключенията на Енола започват със «Случаят с изчезналия маркиз», когато тийнейджърката ще трябва да отпразнува рождения си ден в отсъствието на своята майка. Когато разбира, че тя е изчезнала, Енола се отправя да я търси, въвлечена в отвличането на млад аристократ и още куп приключения, за които е по-добре братята ѝ да не разбират..

Екранизацията на Нетфликс на първия роман се нарежда на седмо място сред най-търсените филми в Google през 2020 г.

„Книжни криле” (knijnikrile.wordpress.com):

Не е нужно да сте гениален детектив, за да си извадите следното заключение: Нанси Спрингър умее да пише интелигентно и интригуващо за младата аудитория, без да я подценява, което пък прави книгите ѝ достатъчно грабващи и за зрели читатели. Веществено доказателство номер едно: „Случаят с изчезналия маркиз”. Веществено доказателство номер две: „Случаят с двуликата лейди Сесили”.

Наред с кримиталето и приключенията Нанси Спрингър отново е поднесла умело обилно количество факти за нелекия живот от онова време, като се започне от правата на жените (или по-скоро – пълната липса на такива) и се стигне до политическите настроения. Не се сещам за много книги в категорията 10+, които да споменават термини като империализъм, марксизъм, анархизъм, капитализъм, при това без да спъват повествованието и без да отегчават детско-юношеската възрастова група. Чудесна дозировка на забавление и храна за размисъл!

Поредицата много приятно предава отделни загадки, като същевременно движи напред и основната арка на героите – съдбата на разединеното семейство Холмс. Дали накрая Енола ще отрие майка си и ще намери общ език с братята си? Очакваме с нетърпение продълженията!

Стефан Николаев Дженков 18/07/2021

Книгата ми хареса и наистина бих я препрочел с радост но имам въпрос Кога ще бъде пусната 3та част

Егмонт България 12/08/2021

Здравейте, Стефан! Засега не сме планирали конкретна дата за излизането на третата книга, но когато имаме новости, ще споделим. Следете ни и в социалните мрежи, където споделяме информация за предстоящите ни заглавия. Поздрави и усмихнат ден, екипът на издателство ЕГМОНТ

Лилия Любомирова Николова 29/08/2022

И двете книги много ми харесаха с нетърпение очаквам следващата...дали скоро ще бъде издадена :)

Егмонт България 31/08/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса. Към момента не можем да споделим информация, но ще предадем препоръката ви на издателския ни отдел. При новости ще се завърнем с информация първо тук. Чудесен ден, екипът на ЕГМОНТ

Силвия Тодорова Савова 05/11/2022

Здравейте. Планирате ли да продължите с поредицата?

Егмонт България 14/11/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса към поредицата. Към момента не можем да споделим информация, но ще предадем интереса ви на издателския ни. С пожелание за успешен ден, екипът на ЕГМОНТ

Дани Иванов Николов 02/05/2023

Поредицата е страхотна ,вкъщи всички сме я чели и чакам с нетърпение третата книга...моляяя ви издайте я :)

Добавяне на коментар: