На 24 април най-известното и най-обичано детско списаниe „Мики Маус“ ще отпразнува своя 18-и рожден ден, откакто се издава в България. Датата на първия излязъл брой е и рожденият ден на издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ. Затова ще отпразнуваме своето „пълнолетие“, като поканим специален гост.

Изложба на Улрих Шрьодер в София

На 22 април в София пристига един от художниците на „Дисни“, рисувал голяма част от героите на комиксите „Мики Маус“. Улрих Шрьодер повече от 20 години твори за „Дисни“ като илюстратор на списания и книги. Това не е първото гостуване на Улрих Шрьодер у нас. През есента на 2005 година той посети София отново по покана на издателство ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ и рисува с много български деца любимите им комиксови герои. Тази година любителите на анимацията и малките художници също ще имат шанс да видят как оживяват на цветно жителите на Дъкбург. Улрих Шрьодер ще представи своята специална изложба „Светът на ДИСНИ“ в зала „Средец“ на булевард „Стамболийски“ 17 в столицата, която ще можете да посетите от 23 април до 3 май включително. Входът е свободен за всички. Работното време на галерията е от 10:00 до 19:00 часа. Изложбата ще бъде официално открита на 22 април от 18:30 часа.


Ще можете да видите близо 100 творби на художника с най-известните герои на „Дисни“ – Мики Маус, Доналд Дък, Чичо Скрудж, Гуфи, Мини, Дейзи, малките племенници Хюи, Луи и Дюи. Рисунките изненадват не само със сюжета, а и с разнообразието на техниките и предназначението си. От завършени корици, през илюстрации в напреднала работна фаза до черно-бели скици – целта на ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ и Улрих Шрьодер е да представят не просто крайния резултат, а процеса – магията в създаването на комикси. Ще можете да я усетите и на живо, защото на 23 и 24 април самият Улрих ще пренесе работното си ателие в галерията. На тези дати художникът ще посвети цялото си внимание на своите гости – ще отговори на въпросите им, ще покаже на малчуганите как да накарат Доналд да се появи под молива върху белия лист и сам ще нарисува следващите експонати за своята изложба. Или може би корица за следващия брой на списание „Мики Маус“?


Изложбата се организира с любезното съдействие на Министерството на културата на Република България.

Тук поместваме кадри от изложбата. Приятно гледане!