Поредицата 39 КЛЮЧА (www.the39clues.bg) спечели отличието на БГ САЙТ 2009 в категорията „Интернет реклама” на десетата юбилейна церемония по награждаването на победителите в ежегодния конкурс БГ САЙТ. Церемонията се състоя на 09 ноември 2009 година в хотел „Шератон” в София. В категорията „Социални мрежи” www.zamamaimen.com остана на второ място в класирането на журито.

Победител в БГ САЙТ 2009 - категория ИНТЕРНЕТ РЕКЛАМАПобедител в БГ САЙТ 2009 - категория ИНТЕРНЕТ РЕКЛАМА

Маркетинг сайтът www.the39clues.bg стартира на 6 април 2009 година. Той е създаден чрез специално споразумение със СХОЛАСТИК и предназначението му е да помага на българските участници в надпреварата за откриването на 39-те ключа и разгадаването на тайната на семейство Кахил. На него читателите могат да научат какво представлява проектът 39 КЛЮЧА, да разберат как да се регистрират в онлайн играта, да се запознаят с правилата, както и да свалят и прочетат част от книгите. Българският сайт разкрива подробности за надпреварата, която ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ организира за българските представители на най-могъщото семейство. Информацията в него се обновява непрекъснато и е съобразена с изискванията и нуждите на читателите.

Благодарим на вас - читателите на 39 КЛЮЧА, заради които сайтът съществува.

За 39 КЛЮЧА:

Проектът 39 КЛЮЧА е насочен към деца на възраст от 9 до 12 години и обединява в едно книги, онлайн игра и колекционерски карти, за да представи едно уникално, новаторско, интерактивно приключение. Първият компонент се състои от 10 книги, пълни с опасности, малко известни исторически факти и разгадаването на тайни. Всяко едно от заглавията е написано от различен, популярен детски автор. Вторият компонент – играта онлайн, се осъществява на сайта www.the39clues.com и дава възможност на читателите да станат част от историята и да се състезават с героите от книгите и с други читатели за разкриването на загадката. Проектът включва и 355 колекционерски карти. По шест от тях са вложени във всяка книга. Отделно могат да се купуват и пакети от по шестнайсет уникални карти. Компонентите на проекта са взаимно свързани.

Поредицата 39 КЛЮЧА стартира на 9 септември 2008 година с излизането на първата книга ЛАБИРИНТЪТ С КОСТИТЕ в САЩ и ще завърши през септември 2010 година с пускането на пазара на 10-тата книга.

ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ е сред първите неанглоезични издателства, които правят достъпен проекта в пълния му вид. Първата книга от поредицата ЛАБИРИНТЪТ С КОСТИТЕ бе пусната в продажба на 28 април, а поредната – пета книга ЧЕРНИЯТ КРЪГ, ще се появи по българските книжарници в началото на декември.