2: Тоз бурен край

19,90 лв.

1927-а година.

Шанхай тъне в безредици в очакване на революция.

Жулиет жертва връзката си с Рома, за да спаси живота му, и сега трябва да приеме последствията от решението си. Една грешна стъпка може да ѝ коства мястото като наследница на Аления клан.

Рома все още оплаква смъртта на Маршал, чувствайки се виновен, че отново е допуснал Жулиет в живота си. За да изкупи вината си пред Бенедикт и пред самия себе си, той е готов да убие момичето, което обича и мрази едновременно.

Нова опасност плъзва из града и въпреки всичко, което ги разделя, Жулиет и Рома трябва да се съюзят за последен път. Националистите се надигат, а Шанхай е на ръба на гражданска война. Рома и Жулиет трябва да загърбят враждата си, за да се изправят срещу чудовищата и политическите интриги, разкъсващи града.

Но най-голямата трудност, с която се сблъскват, са собствените им сърца.

 Автор
Клоуи Гонг
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
Тез бурни чувства
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 544 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542727491

За автора:

Клоуи Гонг е студентка в Пенсилванския университет, където изучава специалностите „Английски език“ и „Международни отношения“. Прекарва свободното си време в дома си в Нова Зеландия или на гости на многобройните си роднини в Шанхай. Твърдят, че можете да предизвикате внезапната ѝ поява в огледалото, ако застанете пред него и прошепнете три пъти думите: „Ромео и Жулиета“ е една от най-хубавите пиеси на Шекспир и не заслужава непрекъснатата критика, с която я обсипват съвременните автори. Повече за нея ще откриете на thechloegong.com.

* * * 

Двулогията „Тез бурни чувства“ (These Violent Deligths) е съвременен преразказ на класическата история за Ромео и Жулиета, но поместена в Шанхай от 20-те години на миналия век. Градът тъне в хаос и кървава вражда между две престъпни банди, докато от дълбините на река Хуанпу се надига чудовище. Майсторски калейдоскоп от политика и романтика, завладяващ сюжет и брилянтно развити герои, историята достига своята кулминация във финала – „Тоз бурен край“.

Първият роман „Тез бурни чувства“ е номиниран в категория „Най-добро фентъзи/научна фантастика за тийнейджъри“ на 2020 г. според читателския вот на Goodreads Choice Award, както е обявен за „Най-добра книга за младежи“ за 2020 г. от BuzzFeed. 

* * * 

„Какво открих в „Тез бурни чувства“? Досег до Източна Азия. Познат, но старателно развит сюжет. Добре изградена политическа система. Ярки герои с дълбоки връзки помежду си. Бурни чувства и гадни буболечки. Епилог, който ме остави в абсолютно неудовлетворително удовлетворение.“ – @Bookdragonniki

 

Chloe Gong, Photograph © JON STUDIO

фотография: © JON STUDIO

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: