Демонът в гората (графична новела)

19,90 лв.

Историята на Тъмнейший оживява пред очите ни с помощта на изящно илюстрираната графична новела – предистория на СЯНКА И КОСТ, хитовия сериал на Netflix.

Преди да поведе Втората армия на Равка, преди да създаде Долината на смъртната сянка и много преди да се превърне в Тъмнейший, той е самотно момче, надарено с изключителна сила. Ерик и майка му Лена винаги са бягали, без да могат да открият сигурност никъде. Те не са като другите Гриша – те са най-редките и смъртоносни от своя вид. Всяващи страх сред тези, които искат да ги унищожат, и преследвани от тези, които искат да се възползват от дарбите им, майка и син са принудени да крият способностите си навсякъде. Но понякога и най-страшните тайни се разкриват сами...

 Автори
 Лий Бардуго, Дани Пендъргаст
 Тип
 Графични новели
 Поредица
 Сянка и кост
 Възраст
 14+
 Корица
 Мека
 Формат
 145 x 210 мм
 Страници
 208 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542729426

За автора: 

Лий Бардуго е родена в Йерусалим, израства в Лос Анджелис и завършва именно Йейлския университет. Работила е в рекламата, а също като журналист и дори като гримьор. По настоящем живее в Холивуд, където понякога може да бъде чута да пее в нейната музикална група. Книгите ѝ са преведени на повече от 35 езика, като са продадени близо 3 милиона копия в целия свят.

„Демонът в гората“ (Demon in the Wood) е предистория на култовата поредица „Сянка и кост“.

Написах тази история през 2013 година, точно преди да бъде публикувана „Падение и подем“ – последната част от трилогията „Сянка и кост“. Историята на един герой ли е това, или на един злодей? Лий Бардуго

* * * 

КНИЖНИ КРИЛЕ

„(Пред)историята, написана от Бардуго оживява благодарение на стилните рисунки на умелата илюстраторка и графичен дизайнер Дани Пендъргаст, която превръща грабващия текст в дори още по-грабващ комикс… Работата ѝ по ДЕМОНЪТ В ГОРАТА се характеризира с изваяни форми и пестеливо, но ефектно използване на цветовете. В панелите откриваме туширана, подмолна драматичност и загатната символика, които така добре пасват на стила на Бардуго. Графичната новела ДЕМОНЪТ В ГОРАТА е интензивно и запомнящо се четиво, което феновете на Вселената Гриша задължително ще искат да добавят към книжните си колекции.

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: