Поредицата "Нешънъл Джиографик проучва" е подходяща за читатели в ранна тийнейджърска възраст - между 11 и 15 години. Въпреки това полезна информация в нея могат да открият и по-големите, както и възрастните.

Първите шест заглавия от поредицата обясняват на достъпен език основните правила в археологията и учат младите да ценят и опазват археологическите находки. В тях е включена информация за миналото на народи и култури като древните ацтеки, древните маи, древните гърци, келти, египтяни и др. Затова книгите от поредицата са подходяща допълнителна литература за учениците - особено в 5 и 7 клас, когато те се запознават с древните цивилизации. Сравнението между наученото за държавното устройство, обществения строй, ежедневието, религията и занаятите ще създаде у децата една по-обширна представа за древния свят. Тези книги дават информация и за наследниците на културите, които днес обитават същата територия.

Най-новите заглавия от поредицата въвеждат младите хора в света на съвременните научни методи, последните открития в различни области на науката и начина, по който явленията се изследват, за да се хвърли нова светлина върху тайните на природата.

6,99 лв.
6,99 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.