1: Легендородни

29,90 лв.

Летящи демони, хранещи се с човешка енергия.
Тайно общество от легендородни, посветило се на задачата да ги преследва и унищожи.
Загадъчен тийнейджър, който се опитва – и не успява – да изтрие спомените завинаги.

Първата нощ на Бри Матюс в подготвителната група в колежа изобщо не е такава, каквато си я е представяла. Вместо на шумен купон, момичето попада на бойно поле, а враждуващите страни са демони и магьосници.

Събитията обаче отключват силите на Бри, както и спомени от нощта, в която майка ѝ умира. И щом веднъж осъзнава, че истината не е такава, каквато пише в полицейския доклад, Бри е готова на всичко, за да открие какво действително се е случило.

Тя обединява сили с Ник – легендороден, който има причини да ненавижда тайнствения Орден. А с разгадаването на тайните на общността, привличането помежду им става все по-голямо. Рицарите на крал Артур обаче се пробуждат и опасността от война става все по-осезаема, а Бри трябва да реши докъде е готова да стигне, за да открие истината. И дали ще използва магическите си способности, за да унищожи Ордена, или ще обедини сили с тях срещу демоните.

 Автор
 Трейси Деон
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Легендородни
 Възраст
 14+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 624
 ISBN/Баркод
9789542727965

За автора:

Трейси Деон е писателка и второ поколение запалена читателка. Израснала е в централна Северна Каролина, където поглъща фентъзи и южняшка храна с еднакъв апетит. След като защитава магистърска степен по комуникации, Трейси работи в театрална трупа, в производство на видеоигри, както и в образователната система. Когато не пише, участва като лектор в семинари за научна фантастика и фентъзи, чете любителски ръкописи, урежда срещи на кученцата и си отваря очите за всичко, подправено с джинджифил. Повече за нея вижте на tracydeonn.com.

* * * 

„Легендородни“ е първата книга от едноименна двулогия. С номинация за наградата Locus за най-добра книга за младежи (2021); за наградата Los Angeles Times Book в категорията „Литература за млади възрастни“ (2020); за наградата Goodreads Choice Award за фентъзи и научна фантастика за млади възрастни/YA (2020); за наградата Lodestar (2021). Носител на наградата Ignyte за най-добър YA роман (2021). Романът е изключително популярен в социалните мрежи.

* * * 

lightxdreamer.blogspot.com

„Започвам с това, че съм впечатлена изцяло от повествованието, начина по който е включен и развит мита за Крал Артур и неговите рицари… Сюжетът е откровено интересенГероите са бижуто в тази книга. Тя попада под жанра Young Adult, който се отличава с тийн драма, но и израстване в лицето на персонажите. В „Легендородни” имаме от онази тийн драма, с която тепърва навлизаше този жанр – ориентирана повече към душевността на героите, техните терзания за бъдещето, миналото и семейството им, а не любовните им избори и трепети. Очаквах последното, но получих толкова хубава изненада, когато осъзнах, че това не е поредната книга с лигава любовна история, вмъкната между редовете. Имаме любовен интерес, разбира се, но той по никакъв начин не е на фокус. Авторът кара читателя да се вълнува за тайните, обхванали миналото на Бри, изборите, които ѝ предстоят и последната битка, в която всеки достигнал своя потенциал се изправя срещу демоните си.“

прочетете цялото ревю

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: