Моя мрачна Ванеса (Е-книга)

17,99 лв.
Не е налично

Светът е пълен с безброй преплитащи се истории и всяка от тях е вярна и истинска.

2000 г. Ванеса е умна и амбициозна 15-годишна девойка на прага на съзряването си. Джейкъб Стрейн е 42-годишният ѝ магнетичен учител по литература. Двамата имат връзка.

2017 г. Стрейн е обвинен в сексуално насилие от бивша негова ученичка, която се опитва да се свърже и с Ванеса. И Ванеса е изправена пред невъзможен избор – да замълчи, както винаги е правила, убедена, че самата тя е искала всичко, което се е случило помежду им преди години, или да се изправи пред самата себе си и истината за връзката им. Но как би могла да отхвърли първата си любов, мъжът, който завинаги я променя и не е спрял да присъства в живота ѝ? И възможно ли е човекът, който е обичала като дете и който нееднократно е заявявал обожанието си към нея, да е напълно различен от представата, която винаги е имала за него?

Написана с призрачната интимност на „Момичетата“ и пълзящата интензивност на „Стая“, „Моя мрачна Ванеса“ е определящ епохата роман, който блестящо улавя и отразява променящите се културни нрави, трансформиращи нашите отношения и самото общество.

Ела,

в прегръдките ми влез, бъди боготворена,

моя мрачна Ванеса, благословено алена, забранена..

 

Вл. Набоков

- - -

„Моя мрачна Ванеса“ е финалист в надпреварата за читателския вот на наградите Goodreads за 2020 г. в категория Художествена литература с 48 664 гласа и в категория Дебют с 37 052 гласа.

 Автор
Кейт Елизабет Ръсел
 Импринт
 Анишър
 Жанр
 Дамска проза
 Формат
 EPUB3
 Страници
 432
 ISBN/Баркод
9789542725480

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer