1: Дивергенти

12,90 лв.
Не е налично

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел - Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.

 Автор
 Вероника Рот
 Тип
 Антиутопии
 Поредица
 Дивергенти
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 416 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542707479
Поредица ДИВЕРГЕНТИ във Facebook

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след  края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.

По време на изключително съревнователната инициация, която последва, Беатрис се преименува на Трис и се мъчи да определи кои наистина са нейните приятели. Както и къде точно в живота, който сама си е избрала, да постави романтичното увлечение с понякога очарователно, друг път вбесяващо момче. Но Трис има една тайна, която пази от всички, защото е предупредена, че разкриването й е равнозначно на смърт. Свидетел на нарастващия конфликт, който заплашва да разцепи привидно перфектното общество, в което живее, Трис научава, че тайната й може да й помогне да спаси тези, които обича... или да я унищожи.

* * *

Вероника Рот е само на 23 години, но вече може да се похвали със световен успех, благодарение на дебютния си роман „Дивергенти”. Родена в предградията на Чикаго, тя завършва творческо писане в университета „Нортуестърн”. Всъщност именно докато още учи, Вероника предпочита да работи над историята, която по-късно ще се превърне в „Дивергенти”, вместо да се занимава с домашните си. Понастоящем е писател на пълно работно време. Обича да готви, интересува се от психология, биология, теология, мода, съвременно изкуство и поезия освен всичко друго. Вероника вече е готова с втората част на трилогията – Insurgent, и в момента работи по третия ръкопис, за който се шегува, че ще кръсти Detergent (средство за почистване бел.ред.). Междувременно прекарва безкрайни часове в сърфиране из „Уикипедия”, по пижама и задължително с купа корн флейкс под ръка. Повече информация за нея може да откриете в нейния блог.
 

Отзиви за „Дивергенти”

„Запомнящо се, неочаквано пътешествие, от което е почти непосилно да се откъснеш.”
— Publishers Weekly

„Ще стоите будни цяла нощ с „Дивергенти” – роман, който ще ви развълнува и накара да се замислите.”
— Bookpage

Тихомир Йорданов Боев 05/03/2012

Струва ми се, че историята ще си заслужава да се прочете. Определено ще си я купя.

Теодора Георгиева Митова 11/04/2012

Страхотна книга, не можех да я оставя! Нямам търпение да прочета следващата. =)

Кристина Петкова Иванова 28/12/2013

Книгата е просто изключителна. Много ме впечатли и нямам търпение да започна следващата част. :)

Весела Валентинова Тодорова 26/04/2014

Книгата е повече от невероятна. Прочетох я за 2 дена. :) УНИКАЛНА Е!!! Нямам търпение утре да си купя следващата част и да я започна.

Галина Петрова Хайдъчева 24/03/2019

Има ли някакъв шанс да я пуснете отново? Изглежда наистина уникална и много бих искала да я прочета!

Егмонт 29/03/2019

Здравейте, Галина! За съжаление, на този етап не предстои да пуснем допечатка на поредицата. Поздрави!

Виолета Петрова Николова 10/01/2021

Има ли шанс да пуснете книгите отново? Много бих искала да си ги закупя. Изглеждат страхотно!

Егмонт България 26/01/2021

Здравейте, на този етап не се планира преиздаване на поредицата, но обещаваме да споделим, ако това се промени в бъдеще. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ.

Петя 17/05/2022

Има ли шанс да я пуснете книгите отново? Искам да си ги закупя.

Егмонт България 19/05/2022

Здравейте, Петя, Благодарим ви за интереса към поредицата. Към момента не планираме нов тираж, но ще предадем интереса ви на издателския ни отдел. Следете ни тук и в социалните мрежи, където при новости ще се завърнем. Успешен ден, екипът на ЕГМОНТ

София 11/02/2023

Здравейте, има ли някъква вероятност да издавате отново поредицата? Много бих искала да я прочета.

Егмонт България 13/02/2023

Здравейте, към момента поредицата не е част от издателските ни планове, но ще предадем интереса ви на издателския ни отдел. С пожелание за успешен ден, екипът на ЕГМОНТ

Марияна Николова 14/02/2023

Ще се радвам ако ги преиздадете на ново, много хора ги търсят и биха искали да си ги закупят, аз също. :)

Петя Николаева 30/12/2023

Здравейте.Дали ще има преиздаване на поредицата?Доста хора питат,дано да го вземете под внимание.

Добавяне на коментар: