Играта започва след:

 

Грандиозният мултимедиен проект на Full Fathom Five и Google Niantic Labs „Последната игра” идва в България. Три романа, девет електронни новели, интерактивни онлайн игри, приложения за мобилни телефони, събития в YouTube, Twitter и Facebook – всичко това е част от неповторимото приключение.

Автори на научнофантастичната трилогия са Джеймс Фрей и Нилс Джонсън-Шелтън. Премиерата на първия роман у нас – ПОСЛЕДНАТА ИГРА: ПОКАНАТА, ще бъде само три дни след световната – 7 октомври! Книгата ще излезе в хартиен и електронен формат. Тя ще се появи едновременно в над 30 страни, като премиерата в Ню Йорк ще бъде съпроводена с музикален сет на световноизвестните диджеи Джеймс Мърфи и Пийт Тонг. 20th Century Fox вече работят по екранизацията на историята, а продуценти са екипът, който стои зад „Здрач” и „Вината в нашите звезди”. Филмът по първата книга ще излезе по кината през 2016 г.

Повече за приключението ПОСЛЕДНАТА ИГРА ще откриете по-долу на тази страница. Информацията там се обновява периодично.

19,90 лв.
19,90 лв.

Книга 2:

Българските читатели отново са поканени да се впуснат в разплитане на мрежа от улики и събиране на парчета от пъзел, които ще ги отведат до местонахождението на ключа в реалния живот. Преди да започнат, те трябва да се регистрират на интернет адрес, който ще открият сред страниците на романа. Този или тези, които успешно разрешат загадките от него, разпределени в два етапа, могат да спечелят награди в размер от 5 до 100 хиляди щатски долара. Първите дванадесет читатели, които решат загадките в първия етап на търсенето, ще спечелят по 5000 щатски долара. А за първите дванадесет, които разкодират пъзелите едновременно от първия и втори етап, отново са предвидени награди. Първият от тях ще получи 100 хиляди щатски долара, вторият – 10 хиляди долара, а останалите десет ще получат по 8 хиляди долара. Всеки има шанс да спечели, ако спази условията на играта, които са описани тук: endgamerules.com/skykey/

В помощ при търсенето е създаден сайтът endgamepuzzles.com, който съдържа най-разнообразни улики за разплитането на пъзелите.

Книга 1:

За Endgame | Онлайн ресурси | Книга 1 | Героите | Създателите | Условия на играта

За Endgame (ПОСЛЕДНАТА ИГРА)

Действието в ПОСЛЕДНАТА ИГРА се развива в свят, в който съществуват 12 древни родословия. Всеки от тях излъчва по един Играч, който от най-ранна възраст е трениран да оцелее в апокалиптично събитие, което предстои да се случи. На 20-годишна възраст всеки от тях е свободен да продължи живота си нормално. Избран е нов Играч и колелото се завърта. До този момент на никого не се е налагало да играе – до Поканата. Сега 12 млади Играча ще се впуснат в търсене по целия свят на 3 древни Ключа. Само един ще успее. И ще спаси родословието си.

„В днешния свят има толкова много възможности, от които хората просто не се възползват”, коментира Джеймс Фрей в скорошно интервю. „Идеята, че Twitter може да е част от книга или резулат от търсене в Google, или игра. Книгата може да бъде много повече от това, което е на страницата. Може да те отведе в реалния свят, може да те отведе и в дигиталния свят”, допълва Фрей.

Какво означава това? И българските читатели ще бъдат поканени да се впуснат в разплитане на мрежа от улики и събиране на парчета от пъзел, които, щом се наредят, ще ги отведат до три Ключа, скрити някъде по света. По един Ключ за всеки един от романите. Този или тези, които успешно открият местоположението на Ключовете, ще спечелят реална награда. За първия Ключ тя е 500 хиляди долара в злато. Откриването на втория Ключ носи 1 милион долара, а на третия Ключ – милион и половина долара. Всеки има шанс да спечели, ако спази условията на играта – вие също!

Това е „Последната игра”. Всичко започва с „Поканата”. Готови ли сте?

Онлайн ресурси

Официален международен сайт: thisisendgame.com

Какви са шансовете ви да спечелите в ПОСЛЕДНАТА ИГРА?: endgameiscoming.com (изисква Facebook профил)

Трейлър на български език:

Информационна листовка:

 

Официални ENDGAME акаунти в социалните мрежи:
Google+ | Facebook | Twitter | Tumblr | YouTube | Instagram | Reddit | Reddit |
Хаштаг за социалните мрежи: #endgameiscoming

Уебсайтове на други езици: endgame.de;

Влогъри, докоснали се до ПОСЛЕДНАТА ИГРА:

Endgame: Ancient Truth (Alternate Reality Game prequel to the book): endgameancienttruth.com
Blog | Ancient Societies: ancientsocieties.com

Снимки на наградата

Книга 1

12 метеорита. 12 древни рода. 12 Играча. Само 1 ще спечели.

Преди хиляди години те пристигнаха. Спуснаха се от небето сред дим и огън и създадоха човечеството, дадоха ни правилата, по които да живеем. Те имаха нужда от злато и създадоха най-ранните ни цивилизации, за да добиват златото за тях. Щом получиха това, за което бяха дошли, си тръгнаха. Но преди това ни оставиха послание – някой ден ще се завърнат и когато това стане, ще започне Игра. Игра, която ще определи нашето бъдеще.

ПОСЛЕДНАТА ИГРА е истинска!

От хиляди години родословията съществуват в тайна. Наследници на първите култури, появили се на Земята. Всяка от тях трябва да разполага с Играч, готов да се впусне в Играта по всяко време. Те тренират поколение след поколение след поколение – изкуството да боравят с оръжие, умението да владеят всякакви езици и познават из основи историята, тактиката, маскировката. Заедно Играчите са всичко – силни, мили, безмилостни, верни, умни, глупави, грозни, похотливи, зли, капризни, пресметливи, мързеливи, темпераментни, слаби. Те са добри и лоши. Като теб. Като всички.

ПОСЛЕДНАТА ИГРА започва! 

Когато Играта започне, Играчите ще трябва да открият три Ключа. Ключовете са скрити някъде по света. Единственото правило в ПОСЛЕДНАТА ИГРА е, че те трябва да се открият в определен ред. Други правила няма. Този, който открие Ключовете първи, печели Играта. Дали буйният темперамент ще надвие силата? Глупостта добротата? Мързелът – красотата? Дали победителят ще бъде добър или зъл? Има само един начин да откриете.

ПОСЛЕДНАТА ИГРА ви очаква!

Последната игра: ПоканатаВ ПОСЛЕДНАТА ИГРА: ПОКАНАТА трябва да бъде намерен първия Ключ. С разгръщането на историята пред читателите се разкрива пъзел, закодиран в книгата. Той ще ги подкани да започнат своя версия на ПОСЛЕДНАТА ИГРА в реалния живот и да се опитат да разгадаят загадката. Първият, които го направи, ще спечели ковчеже, пълно със злато, на стойност 500 хиляди долара. Вплетени в търсенето ще са социални медии, текстови и графични резултати в Google, разшифроване на географски координати. Революционна мобилна игра с добавена реалност, създадена от Niantic Labs на Google, ще позволи на читателите да се впуснат в реалната версия на ПОСЛЕДНАТА ИГРА, да се присъединят към някоя от родословията и да започнат търсенето.

Самостоятелно нито една от платформите, на които се разгръща ПОСЛЕДНАТА ИГРА, няма да осигури достатъчно следи за разрешаването на пъзела. За да разбулят мистерията, читателите трябва да комбинират елементи от различните медии (например: кодирано послание от книгата може да отведе до YouTube клип. Той от своя страна да води до профил на някои от героите от романа в социална мрежа.  А там читателят да научи географски координати и т.н.).

Героите

12 играча. Само 1 ще спечели.
Кой от тях ще победи? Кой ще умре първи? Кой ще се влюби? Кой ще изпревари останалите, благодарение на ум и хладнокръвие и кой чрез брутална сила?
Запознайте се с героите от „Последната игра”:

Сара Алопей – Омаха, САЩ, Кахокианка
Twitter | Google+
Сара (17) живее в Омаха, Небраска. Тя е всеобща любимка и щастливо обвързана с Кристофър, с който са заедно от 7-и клас. Надеждата й да се измъкне от участие в „Последната игра” увяхва с получаването на Поканата. Силните й страни са разбиването на кодове и ловът.

Яго Тлалок - Пуно, Перу, Олмек
Twitter | Google+
Яго е на 19 г. и принадлежи към един от най-могъщите кланове, под чиято власт е голяма част от град Пуно. Яго е силен и безпощаден боец, който обича спорта над всичко.

Ейслинг Коп – Ню Йорк, САЩ, Латенска келтка
Twitter | Google+
Ейслинг е на 19 години и е отраснала в Ню Йорк. Тя е обучена от дядо си да бъде отличен снайперист. Свободното си време прекарва с любимия си в излети сред природата или пред телевизора – Айслинг има слабост към риалити програмите.

Маркъс Локсиас Мегалос – Истанбул, Турция, Миноец,
Twitter | Google+
Маркъс е на 16 години и живее в Истанбул. Той не само е голям фен на футбола и отбора Фенербахче, но и на оръжия от всякакъв тип. Той е доволен, че ще се включи в Последната игра.

Чиоко Такеда – Наха, Япония, Му
Twitter | Google+
Чиоко е 17-годишна студентка от Наха. Чиоко не говори, тя общува чрез потропвания на крак. Тя е майстор на японските бойни изкуства и обича да слуша любимата си класическа музика.

Алис Улапала – Кофин Бей, Австралия, Коори
Twitter | Google+,
В ръцете на 18-годишната Алис от Кофин Бей, Австралия, бумерангът се превръща в смъртоносно оръжие. Тя е влюбена в австралийските плажове и прекарва всяка своя свободна минута там.

Байцахан – Улан Батор, Монголия, Дунху
Twitter | Google+
Байцахан със своите 13 години е най-младият Играч. През цялото си детство той тренира за Последната игра. Искрено щастлив е, че ще може да участва в Играта – това му носи убийствена радост.

Ан Лиу – Сиан, Китай, Династията Шан
Twitter | Google+
Ан Лиу е на 17 години и родом от Сиан, Китай. Той е запален хакер и няма нещо, което да не може да открие в необятната световна мрежа.

Шари Чопра – Джодхпур, Индия, Харапанка
Twitter | Google+
17-годишната Шари притежава остър като бръснач ум. Тя е приветлива, открита и ненавижда насилието. Фактът, че има малка дъщеря, тя крие упорито от другите Играчи.

Кала Мозами – Ал Айн, ОАЕ, Шумерка
Twitter | Google+
Кала е на 16 години. Тя е от Обединените арабски емирства, но се чувства като у дома си по целия свят. От всички участници в Последната игра тя притежава най-добър контрол над тялото си и желае да спечели на всяка цена.

Макаби Адлай – Цюрих, Швейцария, Набатеец
Twitter | Google+
Макаби (16) всъщност е от Полша, но живее в Цюрих. Той не само че е най-огромният, но и най-силният от Играчите. Той обича да се бие и е убеден, че благодарение на физическите си данни ще спечели.

Хилал ибн Иса ал-Салт – Адис Абеба, Етиопия, Аксумит
Twitter | Google+
18-годишният Хилил е отраснал в Етиопия. Той е много ангажиран политически и сам се описва като интелектуалец. Въпреки че добре владее бойните изкуства, той не вярва в Играта.

GREG JORDAN: Google+ | Twitter | YouTube

Създателите

Джеймс Фрей е американски автор на бестселъри, познат на българските читатели с романа „Аз съм номер Четири”, „Силата на шестимата” и „Възходът на деветимата”, написани под псевдонима Питакъс Лор. Писателят живее със съпругата и дъщеря си в Ню Канаан. През 2009 г. Фрей създава Full Fathom Five – иновативна продуцентска компания за интегрирани медийни продукти. Повече за него ще откриете на: james-frey.com

Нилс Джонсън-Шелтън е съавтор на бестселъра No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels и автор на детската поредица Otherworld Chronicles. Джонсън-Шелтън живее в Бруклин, Ню Йорк.

Niantic Labs е Start Up проект на Google от 2012 г., който стои зад безплатната апликация за андроид Field Trip и играта с добавена реалност за андроид и iOS Ingress.