Ако сте фенове на приключенските трилъри с антиутопичен уклон, то книгите от новата поредица БЗМЦ на популярния американски автор Майкъл Грант са вашето четиво.Поредица БЗМЦ във Facebook

Действието на романите се развива в близкото бъдеще, а в центъра на сюжета е ожесточена война за контрол над човешките умове. Но това в никакъв случай не е обикновена война. Битките се разгръщат на нано ниво, а бойното поле е човешкия мозък. Изходът е само един: победа... или лудост.

12,90 лв.
9,90 лв.
9,90 лв.

Майкъл Грант прекарва по-голямата част от живота си в движение. Роден в семейство на военни, през годините сменя 50 местожителства в 14 щати, живее и в няколко различни града във Франция. Дългият списък от професии, които е упражнявал пък, включва библиотекар, карикатурист, механик в боулинг зала, сервитьор, продуцент на документални филми и политически медия консултант. Отдава се на писателската кариера, защото по думите му, тя единствено не го „задушава”.

Понастоящем авторът живее заедно със съпругата си Катрин Апългейт (с която са съавтори на над 100 романа), двете си деца в Сан Франциско и ужасно много домашни животни. Може да го посетите онлайн на www.michaelgrantbooks.co.uk.