5: Кулата на Нерон

19,90 лв.

След цели шест месеца в тялото на нещастен тийнейджър със смущаващото име Лестър Пападополус, вече съм на края на мъките си.

Мег и аз пребродихме Щатите надлъж и шир. Освободихме древни оракули, победихме легиони от чудовища и претърпяхме велики изпитания.

В крайна сметка извоювахме победа над двама от злата троица на Триумфирата – императорите Комод и Калигула, при лагер „Юпитер“. Но най-лошото тепърва предстои.

Връщаме се назад към корените на проблемите ни – Манхатън –  щаб квартирата на Нерон, жестокия пастрок на Мег и най-нелюбимия ми свирач на арфа. И дори по някакво чудо да го победим, друго зло дебне зад гърба му – древният ми враг Питон, който се е настанил в свещения ми Делфийски оракул, все едно е изгоден пансион.

В следващите дни ще трябва да се разправя с гореизброените проблеми и да се възкача отново като Аполон, бог на Слънцето (е, при условие, че татко Зевс ми разреши де), или да умра,  докато се пробвам. При всички случаи дните  на Пападополус са преброени.

Могат ли седемнадесетгодишните смъртни да получават стомашни язви? И къде е Уил Солас когато най-ти трябва?

#КулатаНаНерон

Дългоочакваният финал на поредицата #ИзпитаниятаНаАполон.

„Кулата на Нерон“ е победител в надпреварата за читателския вот на наградите Goodreads за 2020 г. в категорията за най-добра книга за деца с рекордните 49 341 гласа.

 Автор
 Рик Риърдън
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Изпитанията на Аполон
 Жанр
 Приказки, митове и легенди
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 368 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542724841

Книгата „Кулата на Нерон“ на Рик Риърдън е носител на наградата „Бисерче вълшебно“ за 2021 г. в категория „Майстори“ (деца на възраст от 14 до 16 години). Това е единствената литературна награда у нас, присъждана с читателско гласуване от деца в цялата страна.

Тазгодишната статуетка „Бисерче вълшебно“ е четвърта за писателя Рик Риърдън, след отличените „Героите на Олимп: Знакът на Атина“ (2013 г), „Героите на Олимп: Домът на Хадес“ (2014 г.), „Изпитанията на Аполон: Гробницата на тирана“ (2020 г.).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria)

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:

Рик Риърдън, наречен от Publishers Weekly „разказвачът на боговете“, е автор на пет от най-продаваните поредици на „Ню Йорк Таймс“. Той е най-добре познат с книгите си за „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“, в които героите от древногръцката митология оживяват за своите съвременни почитатели.

Рик разгръща вселената с други две поредици: „Героите на Олимп“ и „Изпитанията на Аполон“, които умело съчетават древногръцки и римски богове и герои с техните съвременни персонажи. Рик се захваща с египетските богове в магическата трилогия „Хрониките на Кейн“ и със скандинавската митология в „Магнус Чейс и боговете на Асгард“.

Милиони фенове по целия свят се наслаждават на неговите вълнуващи приключения, както и на два други бестселъра от колекцията – „Гръцките богове на Пърси Джаксън“ и „Гръцките герои на Пърси Джаксън“. Рик е създател и на импринта на Disney Hyperion – Rick Riordan Presents, посветен на търсенето и откриването на автори на развлекателни книги за световните култури и митологии. Той живее в Бостън, Масачузетс със съпругата и двамата им сина.

За повече информация посетете www.RickRiordan.com или го последвайте в Туитър @camphalfblood.