Дневникът на Джордж

14,90 лв.

Помниш ли Джордж? А капитан Чък? Е, нашият любим космически пират е готов отново да поведе най-добрия си приятел на нова опасна мисия. Този път е застрашена планетата Мурис. А дали ще стигнат навреме? Ами… тръгни с тях, за да разбереш! 

Повече за първия илюстриран роман Джордж и вълшебните камъни“  вижте тук.

 Автор
 Патрик Георгиев
 Тип
 Фентъзи роман 
 Поредица
 Джордж и вълшебните камъни
 Възраст
 8+
 Корица
 Мека
 Формат
 166 x 225 мм
 Страници
 112 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542725121
 
Младият талант Патрик Георгиев продължава да твори, а ние продължаваме с интерес да следим приключенията на неговия герой в… „Дневникът на Джордж” (изд. „Егмонт”), втората част на детския дебют „Джордж и вълшебните камъни”. И преди да сте попитали – да, капитан Чък също е тук, готов да ни повлече на поредното небивало приключение из космическите простори. А кой още се е завърнал заедно с Патрик, Джордж и Чък? Разбира се, художникът Стоян Атанасов от Kontur Kreative. Ето, че екипът е пълен, а новата книга е още по-пъстра и невероятна от предишната.
 
Помниш ли Джордж? А капитан Чък? Е, нашият любим космически пират е готов отново да поведе най-добрия си приятел на нова опасна мисия. Този път е застрашена планетата Мурис. А дали ще стигнат навреме? Ами… тръгни с тях, за да разбереш!
 
Сред морето от професионално написани книги от обиграни автори, сред множеството достъпни изпипани и внимателно запланирани сюжети, знаете ли какво ни липсва понякога? Детската спонтанност. Хаотичното въображение, което измисля истории като на игра, без да се стреми да се впише в структура, традиции и очаквания. Липсва ни наивността на симпатичното подражаване, проследяването на първите стъпки… Не, че искаме постоянно да четем детски съчинения, но от време на време те могат да бъдат изключително приятно разнообразие. И точно това ни предоставя поредицата за Джордж.
 
Злодеите Питър и Джесика са се развихлили, планетата Мурис има нужда от помощ, красивата й природа, доскоро подхранвана от чудодейна магическа отвара, сега гине отровена и… авантюрата започва!
 
Хубаво е, че Патрик Георгиев е решил да ни срещне отново с героите си. Някои от недостатъците на първата книга тук са били изгладени и си личи, че младият автор пише не само с повече размах и увереност, но и с повече опит. След професионална редакторска и илюстраторска работа, историята изглежда далеч по-впечатляващо и привлекателно, отколкото художествена самодейност в училищна тетрадка. Младият автор има късмет, че получава такава стабилна подкрепа в творческите си пориви. А понеже новото приключение започва на 8 май 2020 година, в крак с времето, темата за Covid-19 също е успяла да се вмъкне леко в книгата – без паника, със здрав разум и в подкрепа на мерките за сигурност.
 

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: