Много преди "От местопрестъплението" и "Закон и ред" е имало Шерлок Холмс - най-проницателния и забележителен криминален детектив на всички времена. Шерлок Холмс е първият, който подлага на задълбочен оглед и анализ всеки детайл от местопрестъплението, преди да направи изводи за характера на престъпника и на престъплението. Невероятната дарба за безпогрешна преценка от пръв поглед в рамките на броени минути е също запазена марка на знаменития детектив. Способностите му изглеждат свръхестестествени. Истината е, че няма никаква магия. Умението на Холмс да наблюдава поведението, езика и действията на хората, както и внимателното вглеждане в дребните и привидно маловажни неща, всъщност са основата на успеха му. Той притежава способността да вижда и запомня онова, което никой друг не забелязва.

За Шерлок Холмс е писано много. Всъщност общо петдесет и шест разказа и четири романа, разкриващи много подробно всичките му приключения. Сътворил ги е неговият приятел и биограф доктор Джон Уотсън. Но макар тези истории да са доста забавни, трябва да кажем, че те не са съвсем точни.

Всеки, който е достатъчно осведомен за господин Холмс, знае, че той не е работил сам: една банда от бездомни момчета, наречена Отрядът от улица "Бейкър", са му помагали да разкрива престъпления.

Не ви ли се иска да се запознаете с тях?

6,90 лв.
6,90 лв.
6,90 лв.
6,90 лв.