Омразата, която сееш

14,90 лв.
Не е налично

Шестнадесетгодишната Стар Картър се движи между два свята – бедния квартал, където живее, и богаташкото предградие, чието училище посещава. И крехкият баланс, съществуващ между тях, е разбит на парчета в мига, в който Стар става свидетел на престрелка, завършила с убийството на приятеля ѝ Калил. Калил е невъоръжен, а по него стреля полицай.

Убийството му се превръща в национална новина. Някои го наричат престъпник, дилър, гангстер. Други заливат улиците, скандирайки името му и призовавайки за справедливост. А Стар е под натиск от всички страни – полиция, наркодилъри, семейството ѝ, обществеността. Всички искат да знаят какво е станало през фаталната нощ. Единственият жив човек, който може да даде отговор на този въпрос, е Стар. А изборът, който момичето трябва да направи, между това какво да каже и какво да премълчи, може да ѝ коства не само приятелите, но и живота.

 Автор
 Анджи Томас
 Жанр
 Съвременна художествена литература
 Възраст
 13+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 336
 ISBN/Баркод
 9789542727989

За автора:

Анджи Томас е родена, израснала и все още живее в Джаксън, Мисисипи, както подсказва и акцентът ѝ. Тя е бивш рапър от тийнейджърските си години, чието най-голямо постижение е статия за нея в списание Right-On с включена снимка. Анджи има бакалавърска степен по творческо писане от университета в Белхейвън и неофициална степен по хип-хоп. Все още умее да рапира, ако се наложи.

* * * 

„Омразата, която сееш“ е дебютният роман на Анджи Томас, който прекарва близо година в бестселър листата на „Ню Йорк Таймс“. Екранизиран в едноименен филм, носител на 22 награди и 38 номинации.

Романът е носител на наградата Odyssey (2018); наградата за дебют на името на Уилям К. Морис (2018); на немската награда за младежка литература, определяна от младежкото жури; наградата Lincoln (2019); наградите Goodreads Choice Awards в категории „Художествена литература за млади възрастни“ и за дебютен автор (2017).

* * * 

lightxdreamer.blogspot.com

„Има няколко силни моменти, които те карат просто да спреш и да благодариш на вселената, че ти не си изпадал в подобна ситуация, да изпиташ съчувствие, да ти се доплаче и след това да искаш да счупиш нещо от гнева, който следва тъгата.

Анджи Томас пише по начин, който мога да нарека истински, обран, но и изпълнен с надежда. Въпреки бруталността на повествованието, читателят може да открие надеждата, която самата Томас има за света, че въпреки всичко преживяно от героите, нещо ще се промени, хората ще се променят… „Омразата, която сееш“ е книга, която винаги ще помня, препоръчвам и обичам. Книга, към която ще се обръщам, щом изгубя надежда в хората и света.“

прочетете цялото ревю

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: