Накрая и двамата умират

14,90 лв.

Можеш ли да изживееш цял един живот в рамките на 24 часа?

Матео Торес и Руфъс Еметерио са напълно непознати.

Единственото, което ги свързва, е, че получават обаждане от Отряда на смъртта. И на пети септември и двамата ще умрат.

„Накрая и двамата умират“ е колкото опустошаваща, толкова и вдъхновяваща история за двама младежи, чиито живот ще се промени изцяло в рамките на един незабравим ден. Адам Силвера ни напомня, че няма живот без смърт, както няма любов без загуба.

Автор
 Адам Силвера
 Тип
 Роман
 Жанр
 Съвременна литература
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 14 x 21
 Страници
 320 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542727583

„Ах леле, тази книга ме зашемети. Остави ме без думи и определено отива в дъъългия ми списък с любими книги. Историята се разказва за две напълно противоположни момчета, на които им е отредено да умрат в един и същи ден. Но пък все пак нали противоположностите се привличат. Матео Торес: затворено момче, страхуващо се да живее и Руфъс Еметерио: живеещ за мига и винаги над правилата. Двамата се запознават в същия този ден и прекарват последния си ден заедно като „последни приятели“. Те променят взаимно животите си в рамките на този един ден. Преобръщат мисленето и представите си и един вид се спасяват взаимно… Истината е, че рядко намирам книги, които съдържат толкова красива история, колкото тази. Когато свърших книгата се чувствах сякаш външният свят не съществува. Не чувах нищо и не мислех нищо. Тази книга ми помогна да осъзная, че няма лошо да рискуваш, а напротив, понякога рисковете носят страхотни и незабравими приключения. Въпреки всичко обожавам тази книга и определено се влюбих в нея.“ 

прочетете цялото ревю на @book._.lover23

 

За автора:

Адам Силвера е роден в Ню Йорк, но в момента живее в Лос Анджелис. Няма никаква обективна причина да е толкова висок.

Адам е работил като книжар в сектор с литература за деца и тийнейджъри, също като рецензент на детска и тийнейджърска литература.

Бестселър автор на Ню Йорк Таймс, чиито романи се радват на изключително позитивни отзиви от читателите и критиката.

„Накрая и двамата умират“ (They Both Die at the End) е първият роман на Адам Силвера, който излиза у нас.

* * * 

„Накрая и двамата умират“ се превръща в истинска сензация с навлизането на TikTok, където има над 60 милиона гледания, посветени на романа.

Booklist го нарича „изключителен и незабравим“. Kirkus Reviews отбелязва, че романът „грациозно се бори с тежките въпроси за смъртта и смисъла на живота“, преди да заключи, че „Накрая и двамата умират“ е „увличащ, съзерцателен и толкова сърцераздирателен, колкото обещава заглавието“.

* * * 

Следващата книга на Адам Силвера The First to Die at the End ще излезе на 4 октомври 2022 г.

Очаквайте и на български език с логото на издателство „Егмонт“.

Фото: © Elliot Knight

 

 

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: