Заедно с Фокс Интернешънъл Чанълс България, ЕГМОНТ България събра в понеделник сутрин читатели и медии, за да отпразнува заедно с тях старта на най-мащабния проект, осъществяван някога от НЕШЪНЪЛ ДЖИОГРАФИК – „Големите миграции“. Събитието се проведе в книжарница „Пингвините“, в подлеза на Ректората, и даде възможност на гостите да се запознаят с луксозното издание ГОЛЕМИТЕ МИГРАЦИИ, да видят за пръв път ексклузивно епизод от едноименната телевизионна продукция и да спечелят множество награди, сред които и самата книга.

Големите миграцииИзпълнена със завладяващи факти и невероятни снимки, книгата ГОЛЕМИТЕ МИГРАЦИИ повежда читателя на невероятно пътуване из земното кълбо, като изцяло променя възприятието му за мигриращите животни, показвайки отблизо тяхното поведение. Наблюдавани са видове, които никога до сега не са били изследвани. Тази епична драма оживява на 304 страници, благодарение на 250 изумителни илюстрации. „Миграцията е може би най-голямото зрелище, което природата ни устройва – история за раждане и смърт, за глад и жажда, за насилие и триумф – пише авторът на книгата Карен Костиал.  – Тя представлява една решаваща съдбата драма – разказ за първични инстинкти и оцеляване. Тъй като без големите миграции талазите от антилопи гну, които пресичат Серенгети, махът на милиарди крила на пеперуди монарх, издигащи се от планините на Мексико, армадата от тихоокеански моржове, които плават с ледовете през Беринговия проток – цели видове щяха да са пред изчезване.“

Луксозното издание ГОЛЕМИТЕ МИГРАЦИИ е официалното съпътстващо издание към 7-часовото световно телевизионно събитие, което стартира на 7 ноември едновременно в 166 страни по света. В допълнение към книгата и телевизионния филм, темата ГОЛЕМИТЕ МИГРАЦИИ ще се появи на почти всяка от медийните платформи на Националното географско дружество, като по този начин се превръща в най-големия проект в 122-годишната история на Дружеството. Предвиждат се тематични броеве на списания „Нешънъл Джиографик“ и „Нешънъл Джиографик Кидс“, карти, приложения за мобилни телефони, интерактивни игри, тематична изложба в музея на „Нешънъл Джиографик“, научни беседи и скрийнинги на National Geographic Live, образователни програми и дори екскурзии, организирани от Дружеството, по време на които ще могат да бъдат наблюдавани чудесата на миграционния процес.

Освен представянето на книгата и телевизионния сериал ГОЛЕМИТЕ МИГРАЦИИ в понеделник беше обявен и специално организираният от ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ и Фокс Интернешънъл Чанълс България фотоконкурс „Големите миграции и ти“. Той ще се осъществява на специално разработен сайт и ще продължи до края на годината.

Няколко снимки от събитието можете да видите в този албум.