2: Музата на кошмарите

24,90 лв.
Не е налично

„Музата на кошмарите“ е втора книга от поредица „Мечтателя Странник“.

***

От шестия си рожден ден насам Сараи беше живяла сред кошмари.
Тя беше вярвала, че няма ужас, който да я изненада.
Оказа се, че греши.

Нито Ласло, нито Сараи са същите след трагедията: той – оказал се бог, а тя – превърнала се в дух. И двамата се опитват да опознаят границите на новите си възможности, докато Миня, издънката на боговете, ги държи като заложници и организира отмъщението си за Плач.
Ласло е изправен пред невъзможен избор – или да спаси жената, която обича, или – всички останали.
Сараи се чувства по-безсилна от всякога, но дали наистина е така? Тя все още не е разкрила на какво всъщност е способна.

***

„Лейни Тейлър е толкова добра… неповторима.“ – Лий Бардуго

 Автор
 Лейни Тейлър
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Мечтателя странник
 Възраст
 15+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 20
 Страници
 528 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542722458
Александра Г 09/08/2020

Уникално добра книга, прекрасен завършек на едно страхотно фентъзи.

Добавяне на коментар:

Лейни Тайлър е завършила литература в Калифорнийския университет в Бъркли. Автор е на „Създадена от дим и кост”, финалист на престижни литературни награди, сред които тази на Children's Choice Book Awards за 2012 г.

Писателката живее в Портланд, Орегон със съпруга си – илюстраторът Джим Ди Бартолю и дъщеря им Клементин Пай. Сред любимите й неща са книгите и книжарниците, мангото и шоколада. „Целта ми е да пиша истории, в които читателите ще пожелаят да пристъпят и заживеят и които, надявам се, ще им позволят да се загубят из страниците”, казва Лейни. В интервюта авторката споделя още, че вярва, че мечтите са истински неща, а не празни химери и наша задача в този живот е да ги превърнем в реалност.