Първият, който умира накрая (Е-книга)

17,99 лв.
Не е налично

Орион Пейгън е чакал с години някой да му каже, че ще умре. Той страда от сериозно сърдечно заболяване и се обръща към Отряда на смъртта, за да научи кога ще настъпи краят му.

Валентино Принс започва живота си наново в Ню Йорк. Бъдещето му е безоблачно и многообещаващо. Той се обръща към Отряда на смъртта само защото сестра му едва не умира при катастрофа.

Орион и Валентино се срещат случайно на „Таймс Скуеър“ и веднага усещат, че помежду им има дълбока връзка. Но Отрядът на смъртта се обажда само на единия от тях, за да го информира, че това е последният му ден. Никой от двамата не знае какво точно ще им донесе този ден, но са сигурни в едно – че искат да го изживеят заедно. Дори това да означава, че сбогуването ще разбие сърцата им.

Разказана с присъщото за Адам Силвера горчиво-сладко чувство, ПЪРВИЯТ, КОЙТО УМИРА НАКРАЯ е история за силата на влиянието, което оставяме в живота на околните, и доказателство за това, че същият този живот трябва да бъде живян до края.

Автор
 Адам Силвера
 Тип
 Роман
 Жанр
 Съвременна литература
 Възраст
 16+
 Формат
 EPUB3
 Страници
 480 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542729471

За автора:

Адам Силвера е роден в Ню Йорк, но в момента живее в Лос Анджелис. Няма никаква обективна причина да е толкова висок.

Адам е работил като книжар в сектор с литература за деца и тийнейджъри, също като рецензент на детска и тийнейджърска литература.

Бестселър автор на Ню Йорк Таймс, чиито романи се радват на изключително позитивни отзиви от читателите и критиката.

 

„Накрая и двамата умират“ (They Both Die at the End) е първият роман на Адам Силвера, който излиза у нас. Той се превръща в истинска сензация с навлизането на TikTok, където има над 60 милиона гледания, посветени на романа.

Booklist го нарича „изключителен и незабравим“. Kirkus Reviews отбелязва, че романът „грациозно се бори с тежките въпроси за смъртта и смисъла на живота“, преди да заключи, че „Накрая и двамата умират“ е „увличащ, съзерцателен и толкова сърцераздирателен, колкото обещава заглавието“.

 

Световната премиера на „Първият, който умира накрая“ е на 4 октомври 2022 г. В България романът излиза броени дни след нея. 

Фото: © Elliot Knight

 

 

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: