Елизабет и тронът на Медния град (Е-книга)

12,99 лв.
Не е налично

Помните Елизабет, нали? Едно съвсем обикновено момиченце, което обича да ходи на кино, да ѝ купуват несесери в крещящи цветове и ненужни скрънчита и мечтае да има Ютюб канал.

Само дето преди три месеца Бети се бе върнала от пътешествие във Вълшебната страна, където бе успяла да открие Живата вода и да помогне на болната си майка с нея. Лошото е, че никой не ѝ вярва. Е, не точно никой. Като разказва за приключенията си на вуйчо си, той я води в Народната библиотека, от където да вземат ръкописа на Константин. Той разказва историята на Ибрис и Изидор Франка, на Медния град и една надвиснала беда.

Не щеш ли, Елизабет отново се озовава във Вълшебната страна с нова мисия – да помогне на арварите, като задейства защитата на Медния храм. Очакват я приключения, змейове и един добър приятел.

А ти какво чакаш? Тръгни с нея!

Продължението на ЕЛИЗАБЕТ И ТАЙНАТА НА ЖИВАТА ВОДА отново преплита стари български предания и фентъзи елементи, за да омагьоса младите читатели.

 Автор
Петър Голийски
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Елизабет
 Възраст
 10+
 Формат
 EPUB3
 Страници
 240
 ISBN/Баркод
 9789542728900

Петър Голийски е роден на 4 август 1976 г. в град Троян. През 2000 г. завършва специалност „Арменистика и кавказология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През април 2005 г. защитава докторска дисертация на тема „Ономастични и лексикални аспекти на арменското етническо присъствие в българските земи през Средновековието“. От 2013 г. води учебни занятия като доцент в секция „Арменистика и кавказология“ в катедра „Класически Изток“ в Софийския университет.

Научните му интереси са в областта на историята и митологията на дунавските и волжките българи, както и в областта на историята и културата на народите от района на Кавказ и Средна Азия. Автор е на книгите „Зиези, от който са българите. Предхристиянска религия и митология“, „Българите в Кавказ и Армения (II-X век)“, „Армения и иранският свят I-V век“, „Заселването на българите на Балканския полуостров IV-VII век“ (т. 1 и т. 2), както и на романите за деца „Елизабет и тайната на Живата вода“ и „Елизабет и тронът на Медния град“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Интервю с Петър Голийски, дадено за БНР 

Премиера на романа за деца ЕЛИЗАБЕТ И ТРОНЪТ НА МЕДНИЯ ГРАД от Петър Голийски

„Елизабет и тронът на Медния град“ – роман за деца, вдъхновен от български митове

Фентъзи за деца по мотиви от българските митове и фолклор

#ЕгмонтНАЖИВО с Петър Голийски от читалище „Никола Йонков Вапцаров – 1922“, гр. София

 

 

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: