1: Легендородни (Е-книга)

26,99 лв.
Не е налично

Летящи демони, хранещи се с човешка енергия.
Тайно общество от легендородни, посветило се на задачата да ги преследва и унищожи.
Загадъчен тийнейджър, който се опитва – и не успява – да изтрие спомените завинаги.

Първата нощ на Бри Матюс в подготвителната група в колежа изобщо не е такава, каквато си я е представяла. Вместо на шумен купон, момичето попада на бойно поле, а враждуващите страни са демони и магьосници.

Събитията обаче отключват силите на Бри, както и спомени от нощта, в която майка ѝ умира. И щом веднъж осъзнава, че истината не е такава, каквато пише в полицейския доклад, Бри е готова на всичко, за да открие какво действително се е случило.

Тя обединява сили с Ник – легендороден, който има причини да ненавижда тайнствения Орден. А с разгадаването на тайните на общността, привличането помежду им става все по-голямо. Рицарите на крал Артур обаче се пробуждат и опасността от война става все по-осезаема, а Бри трябва да реши докъде е готова да стигне, за да открие истината. И дали ще използва магическите си способности, за да унищожи Ордена, или ще обедини сили с тях срещу демоните.

 Автор
 Трейси Деон
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Легендородни
 Възраст
 14+
 Формат
 EPUB3
 Страници
 624
 ISBN/Баркод
 9789542727972

За автора:

Трейси Деон е писателка и второ поколение запалена читателка. Израснала е в централна Северна Каролина, където поглъща фентъзи и южняшка храна с еднакъв апетит. След като защитава магистърска степен по комуникации, Трейси работи в театрална трупа, в производство на видеоигри, както и в образователната система. Когато не пише, участва като лектор в семинари за научна фантастика и фентъзи, чете любителски ръкописи, урежда срещи на кученцата и си отваря очите за всичко, подправено с джинджифил. Повече за нея вижте на tracydeonn.com.

* * * 

„Легендородни“ е първата книга от едноименна двулогия. Bloodmarked е предвидена за издаване през ноември, заедно със световната премиера на романа.

С номинация за наградата Locus за най-добра книга за младежи (2021); за наградата Los Angeles Times Book в категорията „Литература за млади възрастни“ (2020); за наградата Goodreads Choice Award за фентъзи и научна фантастика за млади възрастни/YA (2020); за наградата Lodestar (2021). Носител на наградата Ignyte за най-добър YA роман (2021). Романът е изключително популярен в социалните мрежи.

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар:
spacer