Страстната година

19,90 лв.
Не е налично

НИКОЙ НЕ ГОВОРЕШЕ ЗА СТРАСТНАТА ГОДИНА. БЕШЕ ЗАБРАНЕНО.

Момичетата от окръг Гарнър биват изпращани в изгнание, когато навършат 16 години. Те трябва да живеят година далеч от дома, за да се освободят от магията, таяща се в тях. Едва след това могат да се завърнат отново у дома – пречистени и готови да се омъжат.

Но не всички успяват да оцелеят. Тиърни Джеймс мечтае за един по-добър живот, а с наближаването на нейната страстна година, девойката бързо осъзнава, че в изпитанието има много повече от страха от бракониерите в гората и жестокостта на оцеляването. Най-голямата заплаха може да се окаже в тях самите.

Напомнящ за „Игрите на глада“ и „Разказът на прислужницата“, „Страстната година“ е остър и болезнено искрен разказ за сложните и понякога объркани взаимоотношения между момичетата и трудните решения, които трябва да вземат.

Изпълнен със съспенс, романът на Ким Лигет блестящо показва високата цена, която заплаща свят, изпитващ презрение към жените. Сюжет, от който сърцето бие учестено. Едновременно мрачна приказка, история за оцеляване, но и за романтика, манифест за съпротива. Не можех да спра да чета. – Либа Брей, писател и бестселър автор на Ню Йорк Таймс

 Автор
Ким Лигет
 Жанр
 Антиутопии/Sci-fi
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
145 x 210 мм
 Страници
 496
 ISBN/Баркод
9789542725183

Ким Лигет

напуска родния си провинциален град на шестнадесет години, местейки се в Ню Йорк, където преследва музикална кариера. След стотици студийни записи, тя е бек-вокалист на някои от най-големите рок банди през 80-те. Свободното си време Ким прекарва в изучаване на карти Таро и често обикаля Манхатън по следите на рядък парфюм или в търсене на перфектния коктейл. Официална страница: http://www.kimliggett.com/

Снимка: Алън Амато/Allan Amato

Величка Димитрова Кадийска 16/03/2021

Книгата е много завладяваща . Чете се на един дъх .

Габриела Павлова Георгиева 11/04/2021

Книгата е уникална! Препоръчвам я с две ръце! Чете се много бързо ;)

Добавяне на коментар: