Фантастични животни и къде да ги намерим (2015)

9,90 лв.
Не е налично

„Фантастични животни и къде да ги намерим” предоставя възможно най-изчерпателната информация за знайни и необичайни магически същества, включително външен вид, характер, умения и местообитания. Енциклопедичното издание е оформено като точно копие на учебника на Хари Потър, в чиито полета се забелязват неговите и на Рон и Хърмаяни бележки. От Warner bros. подготвят филмова трилогия, базирана на книгата, с чийто сценарий се е заела самата Роулинг. Писателката наскоро обяви, че е приключила работата си по него. Филмите ще проследят историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, седемдесет години преди тези, описани в „Хари Потър”. Премиерата на първата лента е насрочена за 2016 г.

 Автор
 Дж. К. Роулинг
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Хари Потър
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 19
 Страници
 128 черно-бели
 ISBN/Баркод
 9789542714675

„Фантастични животни и къде да ги намерим” предоставя възможно най-изчерпателната информация за знайни и необичайни магически същества, включително външен вид, характер, умения и местообитания. Енциклопедичното издание е оформено като точно копие на учебника на Хари Потър, в чиито полета се забелязват неговите и на Рон и Хърмаяни бележки. От Warner bros. подготвят филмова трилогия, базирана на книгата, с чийто сценарий се е заела самата Роулинг. Писателката наскоро обяви, че е приключила работата си по него. Филмите ще проследят историята на Нют Скамандър и неговите приключения в тайното магическо общество на Ню Йорк, седемдесет години преди тези, описани в „Хари Потър”. Премиерата на първата лента е насрочена за 2016 г.
* * *

ФАНТАСТИЧНИ ЖИВОТНИ И КЪДЕ ДА ГИ НАМЕРИМ

Екземпляр от незаменимото произведение на Нютън Скамандър присъства в почти всяко магическо домакинство. Той е четен и препрочитан поколение след поколение в търсене на най-ефикасния начин човек да се справи с хорклъмпите на ливадата си или да отучи пухкавела си да пие вода от тоалетната. Сега и мъгълите имат възможност да научат какво яде джарвеят и защо не е добра идея да оставят мляко за бодливеца. Изданието ще ги запознае със света на необичайните магически създания, категоризирани от А до Я. Включена е и класификация на отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ към Министерството на магията и кратък справочник за установената им опасност.

Отзивите

Световноизвестният бестселър „Фантастични животни и къде да ги намерим“ има вече петдесет и две издания и продължава да се радва на огромна популярност. Книгата е одобрен учебник в Училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ и до голяма степен е причина за постоянния висок успех на учениците на изпита по грижа за магическите създания.

Авторът

Нютън (Нют) Артемис Файдо Скамандър е роден през 1897 г. Интересът му към фантастичните животни е окуражаван от майка му, която отглеждала специални хипогрифи. След завършването на „Хогуортс“ господин Скамандър започва работа в отдел „Регулация и надзор на магическите създания“ на Министерството на магията. Първо в службата за премествания на домашни духчета, а после в служба „Зверове“, където многостранните му познания за най-чудатите магически животни му осигуряват бързо повишение. Често предприема изследователски пътувания в чужбина, благодарение на съвместната си работа с Бюрото за изследвания и контрол на змейовете. Така събира сведения за труда на живота си – „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

През 1979 г. Нют Скамандър е награден с Ордена на Мерлин втора степен като признание към магизоологията или изучването на магическите животни. След пенсионирането си живее в Дорсет със съпругата си Порпентина и с домашните си любимци низълите Хопи, Мили и Молър.

* * *

„Фантастични животни и къде да ги намерим” и „Куидичът през вековете” от Дж. К. Роулинг са класически учебни помагала от училището за магия „Хогуортс” и представляват незаменим източник на информация за невероятния и богат свят на Хари Потър.

Изобилстващите от факти и красиво оформени наръчници излизат на български език в навечерието на появата на нови илюстровани книги за Хари Потър. Премиерата на очакваното с голям интерес първо заглавие – „Хари Потър и Философският камък”, ще съвпадне със световната на 6 октомври.

За новите читатели, които предстои да се впуснат в приключенията на момчето-магьосник, „Фантастични животни и къде да ги намерим” и „Куидичът през вековете” са безценни помагала и справочници. Същевременно копията на учебните помагала на Хари Потър са съкровище в колекцията от книги на всеки запален почитател.

„Фантастични животни и къде да ги намерим” е учебник, който Дж. К. Роулинг споменава в романа си „Хари Потър и Философският камък”. Той е част от задължителната литература, с която всеки начинаещ магьосник трябва да се запознае в началото на обучението си в училището за магия „Хогуортс”.

„Куидичът през вековете” е помагалото, с чиято помощ Хари Потър се заема да изучава тънкостите на най-популярния магически спорт – кудичът.

И двете книги са представени с автори от магическия свят, измислен от Роулинг, и с предговор от директора на „Хогуортс” Албус Дъмбълдор. За „автор” на „Фантастични животни” е посочен Нют Скамандър, а на „Куидичът през вековете” – Кенилуърти Уисп.

Кориците и оформлението на „Фантастични животни и къде да ги намерим” и „Куидичът през вековете” са дело на илюстратора Стоян Атанасов, самият той отраснал с приключенията на Хари Потър и голям фен. Българските издания са едни от малкото в света с авторски корици. Заедно с „Приказките на барда Бийдъл”, издадена през 2008 г., те ще обогатят преживяването на магическия свят за нови и пораснали фенове на Хари Потър.

Приходите на Дж. К. Роулинг от продажбите на „Фантастични животни и къде да ги намерим” и „Кудичът през вековете” се предоставят на благотворителната организация „Комик Рилийф“. Тя ги използва, за да подобрява и променя живота на деца от най-бедните страни, като ги подпомага да получат образование.

 

A photo posted by EgmontBulgaria (@egmontbulgaria) on

Nemo Neminis 21/05/2015

Нямам търпение да я видя! Супер приятна изненада е, че ги издавате! А и авторските корици изглеждат много качествено. Дано и самият превод да е такъв!

ГрациелаБориславова Николова 14/10/2016

Искам да попитам книгата кога отново ще бъде налична?

Егмонт България 17/10/2016

За съжаление към момента не можем да ви дадем отговор. Поздрави!

Атанас Николаев Сърмов 01/11/2016

Моля ви се Егмонд върнете я в продажба искам я многоо но не е налична ще направя всичко за нея само я върнета а и ще имате приходи сега много хора я желаят.

Александра Николова Радева 09/11/2016

Присъединявам се към желаещите преиздаването на книгата. Особено сега когато излиза филмът, мисля че ще има успех.

Егмонт България 10/11/2016

Молим ви за малко търпение, надяваме се скоро да ви зарадваме с добри новини.

Р Б П 10/11/2016

И аз се присъединявам към клуба на желаещите :) страшно много я искам, надявам се да ни зарадвате скоро

Кристиян Димитров Димитров 18/11/2016

Филма излеза а книга няма защо всичкия я искаме защо я няма отговорете ми

Гого п в 20/11/2016

Моля ви пуснете я вече защо още я няма и какви са тези изненади

Пенка от Дунерите 22/11/2016

Имам магазин за дунери и много я искам моля ви докато правих дунери нямах какво да правя и видях филма исках и книгата но е изчерпана защоооооооооооооооооооооо

Кристин 03/01/2017

Кога ще я има наличина. Ако може някакв отговор за да се ориентираме. Благодаря

Вреж Караохлуян 11/01/2017

Искам да попитам книгата кога отново ще бъде налична?

Твърде съм умен да си кажа името. 12/01/2017

Здравейте. Драги ми Егмонт.Ако е възможно имам да задам въпрос. Кога ще пуснете гнигата отново, а ако не, защо. Бих искал да ми отговорите с точен и ясен отговор.

Деница Тодорова 20/01/2017

Здравейте, кога ще я имате книгата в наличност ? Благодаря предварително !

Цветослава 25/01/2017

Кога ще е налична отново дано да е скоро,защото с излизането на филма интереса става голям

an 05/02/2017

Здравйте Егмонд ,книгата ще бъде ли налична отново?Благодаря

Егмонт България 07/02/2017

Здравейте! Можете да очаквате обновено издание на книгата на 1 април 2017 г. Поздрави!

К от Д 19/02/2017

Ех, супер. Само да не е майтап за първи април... :)

Максимилияна Хендерсън 24/02/2017

СУПЕЕЕЕЕР!!!! На 1-ви април Фред и Джордж имат рожден ден!

Десислава Стефанова 23/03/2017

Йеййй най-накрая ще я преиздавате. От няколко седмици само следя дали е налична. Ще полудея да дочакам до 1 април!!!

Петър Недялков Костов 26/03/2017

Здравейте ЕГМОНТ! Бих искал да попитам дали има някаква информация за премиерата на 1ви април, имам предвид как ще изглежда новата корица и искам да питам предстоят ли нови издания на Приказките на Барда Бийдъл и Куидичът през вековете?

Егмонт 28/03/2017

Здравей, Петър! За съжаление се наложи да отложим премиерата на обновеното издание за 8 април, но съвсем скоро ще покажем новите корици както на "Фантастични животни и къде да ги намерим", така и на "Куидичът през вековете" и "Приказките на барда Бийдъл". Поздрави!

Максимилияна Хендерсън 06/04/2017

Сигурно ли е че в други ден 8април ще излезе обновеното издание на книгата?

Ани Ганчева 08/04/2017

Къде е книгата??? Днес е 8-ми април!!!! Моля ви отговорете, защото не мога да чакам повече!!!

Десислава Стефанова 08/04/2017

Здравейте! Вече е 9 април и още няма обновено издание. Да не би пак да е отложено преиздаването?

Божидар Лазаров 09/04/2017

Кога книгата ще е в наличност ?!?! Искам да си я купя, но винаги не е в наличност :( !!!

Вреж 10/04/2017

Здравейте, Какво стана 8 април мина и все още няма нищо?

Йоана Данева 10/04/2017

Здравейте, Егмонт! Какво се случва с новия тираж на наръчника "Фантастични животни..." ? Всеки ден гледам в сайта ви и се надявам да пише "Налична"........

Егмонт 02/05/2017

Здравейте! За съжаление се наложи да отложим премиерата на новото издание, тъй като доскоро чакахме финални одобрения от праводържателите. Разбираме нетърпението ви и се извиняваме за причиненото неудобство. Книгата ще може да бъде ваша на 6 май. Поздрави!

Елена Тодорова 09/08/2018

Привет! Планирате ли да издадете отново книгата? Би било чудесно, ако е с твърди корици.

Егмонт 10/09/2018

Здравей, Елена! Не сме планирали допечатка или издание с твърда корица. Можеш да поръчаш обновеното издание с твърда корица тук: https://egmontbulgaria.com/p3119

Елена Тодорова 29/09/2018

Благодаря. Имам другото издание, но то не е учебникът на Хари. :) Има много ХП фенове, които издирват на старо точно това издание, но почти няма шанс да се намери.

Виолета Георгиева 07/06/2023

Здравейте! Планирате ли преиздаване на книгата с този вариант на корицата?

Егмонт България 04/07/2023

Здравейте! Това оформление на книгата вече не е актуално, не се планира преиздаване.

Добавяне на коментар:
spacer