Живот и смърт: ЗДРАЧ пренаписан (юбилейно издание)

24,90 лв.
Не е налично

По случай десетата годишнина от създаването на „Здрач“ Стефани Майър подарява на всички почитатели на вълнуващата сага специално двойно издание, включващо познатия първи роман от поредицата и смела и изненадваща нова интерпретация на историята, развиваща се в 500 страници с изцяло ново съдържание. Читателите ще имат възможността да преживеят с наслада дълбоко романтичната и необикновено завладяваща история за любовта между Бела и Едуард през погледа на човешко момче, влюбено в жена вампир.

Романът „Здрач“ завладява милиони читатели още с първото си издание през 2005 г. и така се превръща в съвременна класика, променяйки жанровите особености в сферата на литературата за тийнейджъри, вдъхновявайки феномен, оставящ читателите жадни за още. Поредицата печели множество престижни международни литературни отличия и награди на издания като „Ню Йорк Таймс“, USA Today и списание „Тайм“ и е продадена в над 155 милиона копия в световен мащаб.

 Автор
 Стефани Майър
 Тип
 Фентъзи романи
 Поредица
 Здрач
 Възраст
 13+
 Корица
 Твърда
 Формат
 13 x 20
 Страници
 960 черно-бели
 ISBN/Баркод
9789542716440

Мнозина от нас все още помнят как преди години Стефани Майер превзе света на тийнейджърската литература със замах, поставяйки началото на дългогодишен култ към вампирите, върколаците и паранормалната романтика с поредицата „Здрач“. Историята на Бела и Едуард бързо намери своето продължение в още три световни бестселъра, преведени на над петдесет езика, и пет филмови блокбастъра. Сагата предизвика и лавина от фенфикшън във виртуалното пространство, като най-популярният пример за подобно произведение е скандалният хитов роман на Е. Л. Джеймс „Петдесет нюанса сиво“.

Специалното юбилейно издание, наречено „Живот и смърт“, е подаръкът на Майер към всички фенове на поредицата, продължили да живеят с историята от „Здрач“ през годините след нейното издаване. Романът преразказва оригиналния сюжет, но с една особеност – ролите на всички главни герои са разменени. Вместо Едуард читателите ще срещнат мистериозната Едит, а на мястото на Бела се появява срамежливият Бо.

„Често критикуват Бела, че постоянно й се налага да бъде спасявана, че е типична девойка, изпаднала в беда. Винаги съм отговаряла на тези коментари, че тя е просто нормално човешко същество, заобиколено от супергерои и злодеи. Освен това я корят, че е твърде обсебена от Едуард, сякаш това е чисто женска черта. Винаги съм твърдяла, че не би имало значение дали човекът ще е мъж, а вампирът – жена. Историята не би се променила. Независимо кой от какъв пол е, „Здрач“ ще си остане история за магията, могъщите чувства и лудостта на първата любов“, споделя авторката по повод специалното юбилейно издание.

Калиа Тодорова 04/08/2020

Страхотно юбилейно издание! Мислите ли да издавате Midnight Sun?

Р Н И 02/11/2020

Скоро ще излиза ли нов тираж. Че наистина искам да я имам. Тъкмо щях да я купя а пък взеха последнатакоято имаха налична. А пък никъде не я намирам.

Грета Радева 02/12/2020

Дали се очаква да издадът още бройки от юбилейното издание?

Михаела Кочева 02/02/2021

Книгата е невероятна! Мислите ли да я преиздадете?

Егмонт България 03/02/2021

Здравейте, на този етап не се планира преиздаване на юбилейното издание. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ.

Михаела Йорданова Кочева 03/02/2021

Книгата е уникална! Мислите ли да я преиздавате отново?

Михаела Кочева 05/02/2021

Благодаря ви за бързият отговор. Щом засега не е планирано преиздаване ще пуснете ли книжката в електронен носител?

Александрина Атанасова Атанасова 05/02/2021

Страшно много искам да я закупя,а не я намирам абсолютно никъде. Няма ли шанс да бъде преиздадена?

Александрина Атанасова Атанасова 07/02/2021

Моля, преиздайте, никъде не я намирам или спекулират с цената.

Галя Маринова 13/02/2021

Моля преиздадете книгата, доста хора я търсят. Поредецата е страхотна и много хора искат да запълнят колекцията си с това издание

Ива Димитрова Попова 12/03/2021

Аз също ще помоля за преиздаване, наистина има голямо търсене. За спекулата с цената няма да коментирам, вие предполагам сте наясно.

Виктория Владимирова Василева 16/05/2021

Много бих искала да запълня колекцията си от тази поредица и искрено се надявам скоро да има шанс за преиздаване, за да си я закупя!

Цвети И. Г. 26/05/2021

Включвам се в team-преиздаване! Наистина има страшен интерес от читатели да се сдобият с тази книга, а никъде не може да се открие. А ако се продава от частно/физ.лице, цената е просто невероятна - няколко пъти над коричната! Моля Ви премислете преиздаването на книгата, точно както направихте и с поредицата за Хари Потър! Изключително съм благодарна, че ги преиздавате с прекрасните корици от Мери Гранпре. :)

Н К С 28/05/2021

Моля Ви, моля Ви, мооооооля Вииии - ПУСНЕТЕ я в продажба отново! Много я искаааам! :(

Васка Георгиева Сидова 22/06/2021

Здравейте, и аз се включвам към желаещите да закупят книгата. Можем ли да очакваме да бъде преиздадена?

Дани Иванова Петрова 28/08/2021

Моляяяя ви преиздайте я! (╥﹏╥) Вижте, че има желаещи да я закупят! Моляяяя ви!

Джан 14/01/2022

Няма ли да има нови бройки.Вижте колко души я желаят

Егмонт България 17/01/2022

Здравейте, благодарим за интереса! На този етап не се планира преиздаване на юбилейното издание. Поздрави, екипът на издателство ЕГМОНТ.

Стела 15/03/2022

!!!Моля моля моля!!! пуснете отново поне Живот и смърт, може да е като отделно издание, но МОЛЯ преиздайте я! Ще донесете радост на много хора! МОЛЯ моля моля!!! *Благодаря! :-)

Наталия 30/05/2022

Привет! Все още ли нямате намерение да я преиздадете тази книга? Търсенето й е голямо! Само коментарите тук са отпреди 2-3 години! Кажете поне каква е причината да не го направите????

Егмонт България 07/06/2022

Здравейте, Наталия, благодарим ви за интереса към книгата. Към момента нов тираж от нея не е част от издателските ни планове. Ще предадем интереса ви на издателския ни отдел и при новости ще се завърнем с информация първо тук. С пожелание за хубав вторник, екипът на ЕГМОНТ

Наталия 10/06/2022

Дано да има положителен резултат! Книгата е страшно търсена из форуми в интернет и се продават на безумни цени! Очакваме в най-скоро време да ни зарадвате :) Успех!

Десислава Живкова Костадинова 01/01/2023

Здравейте, очаква ли се преиздаване на книгата през тази година?

Егмонт България 03/01/2023

Здравейте, към момента не сме го включили в издателските си планове, но предаваме интереса ви на издателския ни отдел. При новости ще се завърнем с обратна връзка първо тук. С пожелание за хубав ден, екипът на ЕГМОНТ

Васил Димитров 25/01/2023

Включвам се в групата на чакащите преиздаване. Скоро с приятна изненада открих, че съществуват допълнения към оригиналната тетралогия и си ги купих всичките, с изключение на тази. Очаквам и продължение на Среднощно слънце!!!

Александра 08/02/2023

Още един присъединил се към молбата за преиздаване! С огромно разочарование установих, че съм пропуснала тази книга, след като си закупих Среднощно слънце. Силно се надявам, че ще има издаден поне още един тираж!!

Росица Драгоева 19/03/2023

Здравейте, и аз се включвам към молбата за преиздаване на книгата... тайно се надявам тази година да се случи, но тъй като юбилея на Здрач- книга 1 наближава се надявам поне тогава да се преиздаде. Ако не юбилейното издание, то поне оригинала на книга едно. Хубав ден!

Виктория Джеймс Иванова 03/05/2023

Здравей бих искала да се включва коментарите с желаещи за нов тираж, също така са споделя по наблюдения, че има още много много хора които търсят така, че ако я пуснете ще има голямо търсене.

Роси Иванова 27/11/2023

Здравейте ! Кога ще бъде в наличност , отново тази част от поредицата , тъй като навсякъде е изчерпана !

Габриела Димитрова 28/12/2023

Включвам се към общата молба за преиздаване на книгата!

Добавяне на коментар:
 

A post shared by Egmont Bulgaria (@egmontbulgaria) on

spacer