2: Викингите и оракулът (графичен роман)

14,90 лв.
Не е налично

Приключението продължава!

Соня и Еспен пристигат в магичната Долина на йотуните – вълшебно място, излязло като че ли от приказките и пълно с пакостливи тролове и говорещи животни. Но там е надвиснала опасност, а викингите от Долината готвят нападение. Те са се съюзили с Оракула, за да унищожат хората на Еспен веднъж завинаги.

Нищо не е такова, каквото Соня е очаквала и момичето се оказва въвлечено в смъртоносен конфликт между троловете, викингите и тайнствените хора от планината.

 Автор
 Малин Фалк
 Жанр
 Графични романи/комикси
 Поредица
 Северно сияние
 Възраст
 10+
 Корица
 Мека
 Формат
166 x 225 мм
 Страници
 168 цветни
 ISBN/Баркод
9789542725022

За автора: Малин Фалк е норвежка художничка на комикси и илюстраторка. Родена е през 1993 г. в Тронхайм, старинен град на брега на Норвежко море. Завършва колеж в Сан Франциско, САЩ със специалност „Концептуално изкуство“. По-късно започва работа в една от най големите гейминг компании в Щатите.

Когато норвежкото издателство „Егмонт“ се свързва с нея по повод неин комикс, който открива в Интернет, Малин решава да напусне компанията и да се върне в Норвегия.

През 2018 г. Малин Фалк дебютира с първата си книга „Северно сияние: Пътуване до Долината на йотуните“ йотуните“. Главната герония в комикса е Соня, която живее в Рьорос, част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Соня среща момчето Еспен и заедно пътуват до паралелен свят, обитаван от тролове, викинги, говорещи животни.

Първата книга от поредицата „Северно сияние“ през 2018 г. печели норвежката награда за детска литература ARK, както премията Pondus, която се присъжда за достижения в областта на комикса.

 

прочетете цялото ревю в ДЕТСКИ КНИГИ

„Северно сияние. Викингите и оракулът“ запазва високото ниво от първата част на поредицата. Историята е все така увлекателна, само че започва да придобива по-голяма сложност. Към познайниците ни отпреди се прибавят още викинги от селото на Ялмар, както и загадъчна жена оракул и нейната малка помощница от планинския народ.

Артът е все така въздействащ. Характерната атмосфера – съчетание от природна красота и усещане за надвиснала опасност – е налице. Както и в първата част, въпросите са повече от отговорите, които надявам се ще започнем да получаваме в следващата част от поредицата.“

Цвета Г. 26/09/2022

А трета и четвърта част кога? Чакаме с нетърпение и допълнителните издания от поредицата!

Егмонт България 29/09/2022

Здравейте, благодарим ви за интереса към поредицата. Към момента не можем да споделим информация, но си отбелязваме интереса ви и ще го предадем на издателския ни отдел. С пожелание за хубав ден, екипът на ЕГМОНТ

Михаела К. Чаушева 03/09/2023

Феновете на поредицата с нетърпение чакаме следващите части от поредицата! Надяваме се, че скоро ще бъдат издадени!

Добавяне на коментар: