Рим

19,90 лв.
Не е налично

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се "зад кулисите" - в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя РИМ на Нешънъл Джиографик, който съдържа:ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, задълбочен встъпителен очерк за Рим, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с личното ви участие: уроци по италианска кухня и италиански език, откриване на най-добрия сладолед, концерти в исторически църкви.ПОДСКАЗАНО споделени идеи на фотографи, автори и изследователи на Нешънъл Джиографик и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.РАЗХОДКИ ПЕША, придружени с карти с цветен код към описанията на забележителностите, сред които старинния квартал "Трастевере", средновековните и ренесансови съкровища на "Марсово поле", парковете и манастирите около Колизея.ЕКСКУРЗИИ ИЗВЪН ГРАДА, включително руините на антична Остия и двореца за удоволствия на император Адриан в Тиволи.НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, улесняващи избора и бързата ориентация.Това е третото допълнено издание от 2014 година.

 Автори
 Сари Гилбърт и Майкъл Броуз
 Марка
 Нешънъл Джиографик
 Тип
 Пътеводители
 Възраст
 16+
 Корица
 Мека
 Формат
 13 x 21
 Страници
 272 цветни
 ISBN/Баркод
 9789542706557

Всеки ден експертите на Нешънъл Джиографик пътуват по света, потапяйки се „зад кулисите” – в сърцето на местната култура, история и бит. Този безценен опит може да бъде ваш с пътеводителя РИМ на Нешънъл Джиографик, който съдържа:

ПЛАНИРАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО, задълбочен встъпителен очерк за Рим, който ще ви помогне да организирате посещението си според вашето време и интереси.

ИЗЖИВЯВАНЕ, неповторимо и с личното ви участие: уроци по италианска кухня и италиански език, откриване на най-добрия сладолед, концерти в исторически църкви.

ПОДСКАЗАНО споделени идеи на фотографи, автори и изследователи на Нешънъл Джиографик и на местни експерти за популярни места и заведения, практически съвети и много други.

РАЗХОДКИ ПЕША, придружени с карти с цветен код към описанията на забележителностите, сред които старинния квартал „Трастевере“, средновековните и ренесансови съкровища на „Марсово поле“, парковете и манастирите около Колизея.

ЕКСКУРЗИИ ИЗВЪН ГРАДА, включително руините на антична Остия и двореца за удоволствия на император Адриан в Тиволи.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ списък във всяка глава, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани от нас забележителности и събития.

ПРЕВЪЗХОДНИ ЦВЕТНИ ФОТОГРАФИИ, ИЛЮСТРАЦИИ И КАРТИ, улесняващи избора и бързата ориентация.

Това е третото допълнено издание от 2014 година.

Рим

Рим

СЪДЪРЖАНИЕ:

Да пътуваш с отворени очи
Планиране на пътуването

История и култура

Рим днес
История на Рим
Изкуството
Храната

Древният Рим
Акцент: Императорите – добрият, лошият и злият

От Колизея до „Св. Климент”
Разходка: Монаси, мозайки, мъченици

От „Св. Йоан Латерански” до Диоклециановите терми
Акцент: Обелиските

От фонтана „Треви” до улица „Венето”
Акцент: Фонтани и акведукти

От площад „Испания” до вила „Боргезе”
Акцент: Пазаруване и мода
Акцент: Вили и паркове

От Пантеона до площад „Венеция”
Акцент: Кафе и кафенета
Разходка в сърцето на Рим

Марсово поле
Разходка: Средновековни загадки и ренесансов разкош
Разходка: Сред папи и принцове

Ватиканът

От „Трастевере” до Яникул
Разходка: Вкусът на „Трастевере”

От „Форо Боарио“ до Авентин
Разходка: Римляни, евреи и християни

Извън крепостните стени

Екскурзии

Полезна информация
Хотели и ресторанти
На пазар в Рим
Развлечения

Показалец

Рим

Рим

ЗА АВТОРИТЕ И ФОТОГРАФА

Сари Гилбърт е родена и израснала в Ню Йорк. Започва да се интересува от Средиземноморието, докато учи в местната гимназия „Хънтър”. Включва се в програмата „Семестър зад граница” на университета „Сиракуза” във Флоренция и така прекарва в Италия част от третата година на обучението
си. Получава бакалавърска степен по политически науки в университета „Сиракуза” и се връща в Италия, за да учи в центъра „Джон Хопкинс” в Болоня. Завършва магистратура, а след това защитава докторат по международни отношения в Школата за следдипломна квалификация по международни въпроси във Вашингтон, окръг Колумбия. Докторската й дисертация е за външната политика на Италия. След завършване на обучението си Сари се връща в Рим, установява се в сърцето на старинния квартал „Трастевере” и повече от 20 години работи като кореспондент на големи американски вестници и списания. Говори италиански и френски и в момента е репортер в голям италиански ежедневник.

Майкъл Броуз е роден в Сан Франциско, но прекарва по-голямата част от детството си на Хаваите. Завършва гимназия в окръг Марин и се записва в университета „Санта Клара”, където получава бакалавърска степен по история. Преди дипломирането си обаче прекарва третата година от обучението си в Рим. През 1972 г. Майкъл, също както и Сари, се връща в Рим. За кратко работи като преподавател по английски, а след това – много години в областта на мъжката мода. Ала страстта му към общата история и историята на изкуството не угасва и той започва да води екскурзии за гости на града. Майкъл владее италиански, френски и немски и е добър преводач. Преди няколко години се връща към първата си любов – преподаването. Сега преподава история в американското международно училище „Св. Стефан”.

Роден и израснал в Барселона, Тино Сориано разделя живота си на фотожурналистиката и пътешественическата фотография. Той е носител на първа награда на Световната фондация по пресфотография, както и на отличия на ЮНЕСКО, Фуджи филм и ФотоПрес. Освен в Рим, от 1988 година Сориано има фотоси от Испания, Франция, Португалия, Сицилия, Шотландия и Южна Африка по поръчка за Нешънъл Джиографик. Негови снимки са били публикувани в Geo, „Мириън”, „Дер Шпигел”, „Пари Мач”, „Ел Паис”, и много други водещи списания. Сориано обича да пише и има публикувани няколко книги.

Рим

Рим

Рим

Напишете първи своето мнение за изданието

Добавяне на коментар: